Proljetni praznici u Muzeju grada Zagreba – Što i kako su kuhale naše bake 1960-ih?

16

Tijekom školskih proljetnih praznika posjetite Muzej grada Zagreba. U sklopu Edukativno muzejske akcije pripremaju radionice Što i kako su kuhale naše bake 1960-ih?

Na radionici će stavljati jelovnik po pravilima kuharice Suvremena prehrana i kuhanje Mire Vučetić iz 1961. Na radionicama će se saznati pravila ispravne prehrane iz 1960-ih, usporediti ih s današnjim pravilima i utvrditi sličnosti i razlike.

Prehrambena industrija u Hrvatskoj najviše se razvila 1960-ih godina. Kako bi se skratilo vrijeme potrebno za pripremu jela, jer se sve više žena zapošljavalo, proizvodila se „gotova“ hrana i instant (brzi) proizvodi. Istovremeno, s novim načinom proizvodnje hrane, tiskane su i nove kuharice koje savjetuju domaćice kako pripremati jela za obitelj.

Radionice će se održati u utorak 23. i petak 26. travnja od 10 do 11,30 sati. Cijena radionice je 10 kuna, što uključuje i razgled Muzeja te knjižnicu Akcije. Program je namijenjen osnovnoškolskom uzrastu.

Komentari