Projekt “Claustra+” – U Prirodoslovnom muzeju Rijeka otvorena info točka Rimski vrt

45

U srijedu 15. svibnja otvorena je info točka Rimski vrt u Botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka čiji su autori Marta Blažević i Borut Kružić.

botanički1

Riječ je o prikazu biljnih vrsta koje rastu u našem kraju, a koje su Rimljani koristili u različite svrhe, od ljekovitih pripravaka do kulinarskih delicija. Rimske biljke koje rastu u postojećem botaničkom vrtu Muzeja posebno su označene te uz naziv možete saznati je li pojedina biljka ljekovita, jestiva ili otrovna. Detalje o svakoj biljci, odnosno što su o njima pisali tada poznati liječnik Dioskorid te botaničar Teofrast možete potražiti na multimedijskom uređaju, info kiosku, koji čini sastavni dio Rimskog vrta.

Na otvorenju se okupilo četrdesetak posjetitelja, od učenika prirodoslovno-grafičke škole do zainteresiranih pojedinaca kojima su uručeni prigodni promotivni materijali projekta Claustra+. Naime, program se provodi u okviru projekta Claustra+, Prekogranična destinacija kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum financiranog iz sredstava Europske unije – Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

Komentari