Program Grad i građani – Redateljica Mila Turajlić stiže u Art-kino

7
Film: Druga strana svega

Kulturni centar Beograda uzvraća posjetu Rijeci programom “Grad i građani” koji obuvaća i filmske projekcije u Art-kinu, a tematizira Beograd kao suvremeni grad sa mnoštvom identiteta, društvenih obilježja i pejzaža. Programu će prisustvovati redateljice Mila Turajlić i Ana Nedeljković te Vesna Danilović i Gordana Dobrić,  kustosice i autorice koncepcije projekta. S gošćama programa bit će održan i razgovor nakon filmskih projekcija. Ulaz na program je slobodan.

mila turajlić
Mila Turajlić

U utorak, 9. travnja s početkom u 18 sati u Art-kinu se održava program “Grad i građani” u organizaciji Kulturnog centra Beograd, Muzeja grada Rijeke i Art-kina koji donosi nagrađivane filmove mladih srpskih redateljica i redatelja pred riječku publiku.

Filmski program u Art-kinu, s početkom u 18 sati, donosi četiri nagrađivana kratkometražna animirana filma: Rabbitland i Neputovanja Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg te Muzičke dnevnike 5 i Muzičke traume Miloša Tomića, a u 20 sati slijedi projekcija dokumentarnog filma Druga strana svega Mile Turajlić. U njemu redateljica oslikava suptilan portret svoje majke, Srbijanke Turajlić, političke aktivistkinje koja je odigrala važnu ulogu u nedavnoj povijesti Srbije, osobito otkad je 1989. na vlast stupio Slobodan Milošević, kojem se žestoko suprotstavljala. Uz brojne nagrade i priznanja, Druga strana svega, nastala u produkciji HBO-a, našla se među top tri finalista ovogodišnje LUX Prize nagrade koju dodjeljuje Europski parlament filmovima što promiču europsku kinematografiju, vrijednosti i društvena pitanja.

Programu će prisustvovati i redateljice Mila Turajlić i Ana Nedeljković te autorice koncepcije programa Vesna Danilović i Gordana Dobrić s kojima će se održati kratak razgovor nakon filmskih programa. Ulaz na program „Grad i građani“ je slobodan

Komentari