Program Academy Meeting – Actors of Urban Change: Izazovi s kojima se suočavaju gradovi i naselja i kako ih građani mogu riješiti

74
Škurinje-694x450
Foto: Rijeka2020

Academy Meeting – Actors of Urban Change, naziv je skupa koji će se od 21. do 24. veljače održavati na tri riječke lokacije: u RiHub-u, na botelu Marina te u susjedstvu Škurinje.

Riječ je o okupljanju organizacija koje sudjeluju u programu Actors of Urban Change koji provodi berlinska organizacija MitOst za Zakladu Robert Bosch. 

Actors of Urban Change je međunarodna mreža dobrih građanskih praksi usmjerena promociji održivog i participativnog razvoja gradova na temelju kulture kao pogonske sile s ciljem poticanja suradnje različitih sektora – javnog, neprofitnog i privatnog.

Sudionici programa su stručnjaci različitih profila iz petnaestak europskih gradova (London, Berlin, Oslo, Valencia, Lecce, Vilnius, Hamburg…).

Za vrijeme četverodnevnog boravka Actors of urban change u Rijeci organiziraju dva javna događanja – u petak 22.veljače u 17 sati na Botelu Marina održat će se izlaganje i rasprava na temu – Što će Rijeka 2020 ostaviti u nasljeđe? Izazovi za grad Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine., a u subotu 23.veljače od 15 sati na zajedničkom platou i oko garaža u zgradi na adresi Save Jugo Bujkova 44 (ispod Mjesnog odbora Škurinje) bit će održan susret „Oklupimo Škurinje“, kolektivna radionica izrade i uređenja jednostavnih klupica.

Actors of Urban Change je program usmjeren traženju novih rješenja kojim se u zajednicama prepoznaju pojedinci, timovi i organizacije skloni oblikovanju svijeta i svakodnevice na inovativan način. Susjedstvo Škurinje, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kao dio programskog pravca “27 susjedstava” korisnik je programa zajedno s još 9 sličnih projekata iz još 9 zemalja Europske unije.

 

Komentari