Proglašenje najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske. Lenta otišla u Kanadu!

15

Ivana Glavić živi u pokrajini Ontario u Kanadi, a nedavno se o njoj piše u medijima jer je proglašena najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH na prvi put online manifestaciji, dok se inače održava u Tomislavgrad. Na natjecanju su se prijavile Hrvatice, kao i djevojke iz 15 zemalja svijeta s pet kontinenata koje su rodom iz Hrvatske. Konkurencija je bila opaka, lentu prve dobila je Ivana, a njena nositeljica je predstavnica Južnoafričke Republike Angela Miljak.

Ovo je sada već sedma revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske koju podupiru Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Hrvatska matica iseljenika, a zbog pandemije održana je online. Dio publike i ocjenjivačkoga suda je bio u Tomislavgradu dok su se djevojke uključivale online.

Prijenos natjecanja najljepše organiziran je bio putem internetske platforme erotel.tv, dok je određeni broj gledatelja pratio manifestaciju u Tomislavgradu putem velikoga video zida.

Druga pratilja je Annmaria Bunoza iz Austrije, dok je s više od 18 tisuća glasova posjetitelja Facebook stranice za najfotogeničniju djevojku izbora odabrana Petra Anić iz Posušja.

Na manifestaciji se putem videa obratila i predstavnica Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Žana Ćorić kao i zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Ivan Tepeš, koji su ujedno i jedni od organizatora revije, točnije izbora najljepše Hrvatice izvan Hrvatske u narodnoj nošnji.

Komentari