Privode se kraju pripreme za najveću riječku regatu

Danas su se u Boonkeru okupili mediji, sponzori i pokrovitelji na tradicionalnom druženju uoči 17. Fiumanke koja se održava od 9. do 12. lipnja.

336

Osim gradonačelnika Vojka Obersnela, kojemu je Fiumanka posebna na osobnoj razini jer prati njegovu karijeru kao gradonačelnika Rijeke, svoj su potpis na jedro podrške prvi stavili i ostali pokrovitelji Fiumanke – Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke. Potom su svoj potpis stavili i predstavnici Erste banke, ACI d.d., RB Auto, Jadrolinija, Tower centar Rijeka, Lučka kapetanija, a potporu su pružili i dugogodišnji sponzori Fiumanke – Lenovo, Croatia osiguranje, Inmel, Ožujsko, Lošinjska plovidba – brodogradilište, One Sails, JPS, Yacht Social, Ventex, Taxi Cammeo, Marina Lošinj i LaVie foto studio.

Fiumanka1

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postigla velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već deset godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR).

Dani Fiumanke su jedni od najljepših u našem gradu – svi se povežu s morem i vjetrom koji su karakteristični za riječko područje. Fiumanka ne posustaje u nastojanjima da sve snažnije promovira Rijeku i Kvarner kao atraktivnu turističku, sportsku destinaciju, a od ove godine i gospodarsku manifestaciju zbog čega joj sve ove godine toliki ljudi i pružaju punu potporu.

Jedva čekamo gledati to predivno mnoštvo jedrilica na moru, a jedriličarima ne želimo mirno more već vjetar u jedra!

Komentari