Pridružite se online DanceAbility inkluzivnoj radionici plesa

13

Prostor Plus organizira live online DanceAbility inkluzivnu radionicu plesa koja će se održati u srijedu, 27. svibnja u 18 sati na platformi Zoom. Ovo je peta radionica u nizu, a vodit će je certificirana voditeljica za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti, Helvecie Tomić. DanceAbility radionica provodi se u sklopu projekta Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci. Radionici se mogu priključiti sve zainteresirane osobe neovisno o savršenosti tijela ili psiho-fizičkim mogućnostima, dobi i neovisno o prijašnjem (ne)iskustvu plesa. Jedino što je potrebno je stabilan internet, mobitel ili laptopom i želja da se zapleše.

Organizatori su istakli: „DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete. Na radionici se radi o plesnoj improvizaciji, pronalaženju načina izražavanja sebe u trenutku, korištenje prostora u kojem se nalazimo, međusobno komuniciranje putem ekrana i izgradnje osjećaja zajednice putem i ovog formata. Glavni način plesnog istraživanja jest improvizacija, no ostavljamo prostora i za koreografiju – uvijek proizlazi iz svih prisutnih osoba. Područja koja ćemo, dakle, istraživati su: pažnja na osjećanju vlastitog tijela, iskustvo jezika vlastitog tijela, pažnja na odnos sebe u prostoru, pažnja na otvaranje plesnog odnosa s drugima.“

Broj polaznika je ograničen pa je stoga potrebna prijava na e-mail adresu walk.the.talk.art@gmail.com s naznakom „DanceAbility online“ nakon čega će vam biti dodijeljen link i sve potrebne informacije.

Komentari