Prezentacija projekta “Ri Move” u dvorani centra Zamet

12
Foto/Rijeka sport d.o.o.

U dvorani centra Zamet u utorak, 16. travnja 2019. godine, s početkom u 10 sati, održat će se prezentacija sportova s loptom u sklopu projekta Grada Rijeke “Ri move”.

Događaju će prisustvovati v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović.

Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez“ već treću godinu za redom provodi projekt “Ri Move” – sportsku školu Grada Rijeke. U sklopu projekta provode se programi iz atletike, gimnastike i juda, a od travnja ove godine uključen je i nogomet, rukomet te košarka. Svi programi obuhvaćaju učenje bazičnih vještina koje utječu na tjelesni i psiho-socijalni razvoj djece te poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a namijenjeni su učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Projekt za sada provodi u šest osnovnih škola Grada Rijeke s namjerom širenja i na ostale škole. Provodi se u školskim dvoranama za vrijeme produženog boravka ili cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši. Programi su besplatni za sve polaznike budući da ih financira Grad Rijeka.

Ciljevi projekta su pozitivno utjecati na psihofizički razvoj djece kroz bavljenje sportom, poticati tjelesnu aktivnost i zdrav način života te razvijati bazične motoričke vještine. Također, želja je stvoriti platformu za daljnju popularizaciju sporta u školama te omogućiti djeci stjecanje elementarnih sportskih znanja i vještina kako bi se ona, uz pomoć stručnjaka, lakše usmjerila prema određenom sportu. Isto tako, ovaj program omogućuje da se djeca organizirano bave sportom u produženom boravku škole.

Prezentaciji će prisustvovati učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Zamet koji će se okušati u košarci, rukometu, nogometu, odbojci te ragbiju, a u sklopu “Škole zdrave prehrane” učenici će se biti  u mogućnosti upoznati se sa osnovama zdravog života uz poseban naglasak na zdravu prehranu.

Unaprijed zahvaljujem na odzivu i srdačno vas pozdravljam.

Komentari