Premijerno čitanje drame Telefon Jelene Tondini

194

U srijedu, 21. ožujka 2012. u 19 sati u sklopu projekta INTERNO održat će se predstavljanje drame Jelene Tondini “Telefon“. Na sudjelovanje i raspravu o tekstu pozvani su svi zainteresirani za najnovije tekstove nove generacije domaćih autora i praćenje novih kretanja u hrvatskoj drami. Predstavljanje se održava u prostorijama Kazališnog Epicentra u Preradovićevoj 44/II

Jelena Tondini (1985.) studentica je Mediologije i popularne kulture na odsjeku za kulturalne studije u Rijeci. Objavila je zbirku poezije TREŠ (2008.) te djelovala kao dramski pisac i dramaturg na nizu predstava baziranih. Njezine su tekstove režirali među ostalima i Vito Taufer i Matijaž Latin, a uz to autorica je brojnih performansa i umjetničkih instalacija.

<”Telefon”je niz povezanih telefonskih razgovora koji vode likove u niz nesporazuma na svim razinama. Od jezičnih i kulturoloških do generacijskih> govori ova svestrana mlada autorica o svojoj drami. Iako se radi o komediji, ovaj dramski tekst problematizira sve fenomene popularne kulture s kojima smo svakodnevno bombardirani od strane medija. <Turske sapunice, Angelina Jolie, terorizam, new age wannabe spiritualizam, ezoterija…. No, s druge strane je i ilustracija životnih neprilika mladih, obrazovanih ljudi u potrazi za poslom> dodaje Jelena.

Projekt Interno služi kao platforma za predstavljanje dramskih autora i novih dramskih tekstova. Primarno zamišljen kao mjesto gdje autor može doći u potrazi za povratnom informaciju o svojem radu, Interno isto tako pruža priliku i svim drugim umjetnicima čiji je rad vezan uz dramsko stvaralaštvo da dođu u kontakt s novim, neizvedenim dramskim tekstovima naših autora.

Komentari