Premijera dokumentarca o Amy Winehosue na East End filmskom festivalu

77

11-ti East End Film Festival  od 3. do 8. srpnja bit će srce kulture za vrijeme kad se karavana Olimpijskih igara preseli upravo u ovaj dio Londona. Festival je poznat po kombiniranju filma i glazbe kao i raznolikih programskih sadržaja. Nakon prošlogodišnjeg spektakularnog otvaranjaFestivala sa svjetskom premijerom filma „Libertines“, ove će ga godine službeno otvoriti film o još jednoj glazbenoj ikoni.

U četvrtak, 3. srpnja zakazana je britanska premijera dokumentarca „ Amy Winehouse“ redatelja Mauricea Linnanea. Kombinirajući nikad viđene koncertne snimke s arhivom njenih nastupa “Amy Winehouse-The Day she came to dingle“ otkriva njen veliki talent i slijedi razvoj njenih muzičkih afiniteta prema jazzu, soulu i gospelu. Nezaobilazni su Amyni glazbeni uzori poput Mahaliae Jackson, Sarah Vaughn i Ray Charlesa.

Film će se prikazati u prekrasnom ambijentu Crkve Sv. Ane u Limehouseu. To će biti jedinstven doživljaj posvjedočiti njenim nastupima uživo na velikom ekranu. Ova gala premijera bit će popraćena nastupima specijlnih glazbenih gostiju te after partyem u jednoj od Amyinih omiljenih lokalnih „mjesta“.

Prerano preminula Winehouse, tako će dobiti zasluženu počast u svom rodnom gradu. Prisjetiti se Amy i zanemariti njen stil života, koji ju je na kraju odveo u smrt, gotovo je nemoguće, ali neosporivo njezini su glazbeni vrhunci bili i vrhunci glazbe uopće.

 

Komentari