Predstavljen rad programa “Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli”

108

upoznajmo rijeku

Volonterski program Centra tehničke kulture Rijeka „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ provodi se već petu godinu s ciljem educiranja građana Rijeke o bogatoj povijesnoj, kulturnoj i umjetničkoj baštini grada Rijeke i njene okolice. Nizom aktivnosti u tekućoj godini cilja se postojećim i novim korisnicima otkriti nove gradske prostore, ustanove i teme kojima će dodatno obogatiti svoje znanje o našemu gradu i njegovoj okolici. U planu je provedba niza obilazaka posvećenih tehničkim, povijesnim i kulturnim riječkim temama, kao i organizacija nekoliko izleta u gradove riječke okolice. Sukladno profilu i širokim interesima građana, aktivnosti su tematski raznovrsne tako u njima svatko može pronaći nešto što ga zanima.

Upoznavanje Rijeke

Iz programa ističu kako je u  2014. godini, zahvaljujući radu volontera i djelatnika CTK Rijeka, održano ukupno 11 aktivnosti u kojima je sudjelovalo preko 500 građana. Zainteresirani građani su kroz aktivnosti provedene uz stručno vodstvo imali priliku posjetiti riječku džamiju, sinagogu i crkve u centru grada, sudjelovati na predavanjima o javnim gradskim prostorima i Rijeci u doba renesanse, prošetati se izložbom o riječkoj industrijskoj baštini, Srednjom talijanskom školom i Građevinskim fakultetom, istraživati zvjezdano nebo u Astronomskom centru te posjetiti gradove Opatiju i Kastav.

„Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ s realizacijom je počeo 2011. godine, te tako velikom broju zainteresiranih građana dao priliku da se, kroz organizirane šetnje i tematska predavanja koje na volonterskoj bazi provode mnogi riječki stručnjaci, upoznaju s različitim dijelovima grada te njegovim povijesnim, kulturološkim i umjetničkim specifičnostima. Radi se i na razvoju vještina korisnika programa u korištenju novih tehnologija kroz učenje o Rijeci i njenoj baštini.

L.K.

Komentari