Predstavljanje nove knjige Hrvoja Šalkovića “Ne primamo vilenjake”

68

U petak 7.06. u 18:30 u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, održat će se predstavljanje nove knjige Hrvoja Šalkovića Ne primamo vilenjake, a djelo će među ostalima predstaviti sam autor.

Književna kritičarka Jagna Pogačnik o Šalkoviću je rekla: Neobičan je čovjek i pisac taj Hrvoje Šalković! Za njega su i život i pisanje avantura u koju kreće u petoj brzini i bez kalkuliranja, srčano rekli bismo. Na tom putu susreće brojne prepreke, mnoge ga stvari nerviraju, ponekad negdje zapne, netko mu nešto i zamjeri, ali on i dalje vozi kao da je sve to jedna velika pustinja koju jednostavno treba prijeći, bez suvišnog zastajkivanja. Njegova nova zbirka priča polazi od tema koje možete pročitati u novinama, ali iz njih ćete uglavnom doznati samo kako je sve završilo, a nikada i kako je to doista bilo. Tu počinje Šalkovićeva priča. Kako su se osjećali akteri, što je svemu prethodilo i zašto – do vraga – hejteri u ovoj zemlji imaju baš toliko prostora za djelovanje. Dinamika priča, brze izmjene dijaloga i jak socijalni osjećaj, to je ono što nosi čitatelje ove knjige i to baš u toj famoznoj petoj brzini. U Šalkovićevim pričama ima nečeg nesretnog i divljeg u zraku, ali nije li nam svakodnevica baš takva, gruba, nepravedna i toliko malo idilična da za vilenjake u njoj jednostavno nema mjesta.

Hrvoje Šalković je rođen u Zagrebu 1973. godine gdje je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Poslijediplomski studij pak završio je na londonskom University of Westminster. Do sada je objavio šest romana i jednu zbirku kratkih priča.

Dobitnik je VBZ-ove književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2006. godine.

Član je Hrvatskog društva pisaca.

Komentari