Predstavljanje knjige Daše Drndić “Trieste”

201

drndic trieste

Talijansko izdanje romana “Sonnenschein”, pod naslovom “Trieste”, nalazi se nakon nedavnih promocija u Italiji na prvom mjestu tamošnje top ljestvice najprodavanijih knjiga. Roman je krajem siječnja predstavljen u Trstu i Rimu, a inozemni uspjeh nastavlja i njemačko izdanje knjige, koje će se u nakladi kuće Hoffman und Campe u knjižarama pojaviti 11. ožujka i koje već ima iznimne prve reakcije u Frankfurter Allgemeine Zeitungu.

“Sonnenschein” je 2007. godine dobio nagradu Fran Galović za najbolju knjigu zavičajne tematike i nagradu Kiklop za prozno djelo godine. U engleskom prijevodu Ellen Elias-Bursać pod naslovom “Trieste” osvojio je nagradu Independent za najbolju stranu beletrističku knjigu po izboru čitatelja (Independent Foreign Fiction READERS Prize) za 2013. godinu.

Ovo intrigantno djelo, koje tematizira prešućenu temu Drugog svjetskog rata o djeci koja su oteta i odgajana da postanu arijevci, dosad je objavljeno u SAD-u, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Nizozemskoj i Sloveniji.

Osim autorice, o knjizi će 4. ožujka u dvorani Zajednice Talijana govoriti Laura Marchig, dok će Rina Brumini govoriti o položaju Židovske zajednice u Rijeci tijekom Drugog svjetskog rata. Glumica Ivna Bruck čitat će odlomke iz knjige. Početak događanje je u 18.30h.

B.Ž.

Komentari