Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na Beloj nedeji

91
bela nedeja

Predsjednik RH Zoran Milanović i ove je godine uveličao Pozdrav Beloj nedeji. Istaknuo je kako rado dolazi u Kastav jer se tu lijepo osjeća:

“Kad malo bolje upoznaš Hrvatsku, shvatiš da se naše pučke fešte mogu podijeliti u nekoliko kategorija. Prve su one u kojoj su svi muškarci teško naoružani, s arsenalom oružja, topuzima, kuburama i konjima. Druga su one u kojima su naoružani lako, za svaki slučaj, ako se pripuca. Treće su najbrojnije i na sjeveru i dobrom dijelu juga, gdje je se ljudi raduju i okupljaju radi susreta. Ako u jednoj ruci drže vino, teško druga može bit na okidaču. Ovo je jedna od tih, uz nekoliko uz sjevernoj Hrvatskoj, zato rado dolazim“, kazao je predsjednik. Zoran Milanović je istaknuo i kako se raduje napretku Kastva, turizma i ponude te vinarstva toga kraja.

bela nedeja

Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac rekao je da se Bela nedeja vratila u okvire prije pandemije. Prema riječima vinara, ovogodišnja berba je odlična po količini i kvaliteti vina, te će ostati za pamćenje. Na ovom sajmu se mogu sresti poznanici i prijatelji, važno je druženje i jačanje zajednice, a to su stvari na koje u svakodnevici ponekad zaboravimo, naveo je.

bela nedeja

Nakon pozdravnih govora, u pratnji drugih uzvanika obišli su sajam i festival Vina Kvarnera.

bela nedeja

L.B.

Komentari