Pred nama je uzbudljiva subota! Korzom će prošetati preko 5 tisuća maškarica!

33
Foto: Aleksandar Saša Tomulić

Pred nama su humanitarna 8. Noć krinolina na brodu Marina, Dječja karnevalska povorka i Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom.

Predstavnik Botela Marina Andrej Kušeta najavio je brojna maškarana događanja na tom riječkom botelu.
Svaki petak pleše se na Maškaranoj palubi, a već ovu subotu održat će se Humanitarna 8. Noć Krinolina na brodu Marina. Sav prihod namijenjen je Sigurnoj kući Rijeka.
Nedjelja je rezervirana za djecu, od 16 do 18 sati sve maškarice pozvane su na Ples pod maskama na Botelu Marina.

Već ove subote Korzom će prošetati Dječja karnevalska povorka.

Veseli defile maškarica započinje u  subotu, 8. veljače u 13 sati, a očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnoškolske dobi. Uz samu povorku, plesa i pjesme sigurno neće nedostajati, okupljene će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će se Prve riječke mažoretkinje.

Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte.
Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na pet pozornica duž trase – na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice publiku ćr zabavljati Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale.

Tko poželi, imat će priliku oslikati lica na nekoliko punktova u gradu. Svi oni u subotu neće biti na Korzu, Dječju karnevalsku povorku mogu pratit putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala, kazala je Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i najavila i ostale programe Riječkog karnevala.
Petkom se pleše u Pašcu, na Maškaranim tancima od 21 sat, a subotom od 20 sati u Domu Zamet na Pusnim tancima.

Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja sa sjajnim programima tijekom Karnevala i već u četvrtak na programu je koncert Les Vents Francais.

Dani smijeha u Karnevalu, u organizaciji Aplauza, pripremaju još dvije izvrsne komedije, a prva je 19. veljače pod nazivom Muškarci.hr.
Sve predstave održavaju se u HKD-u na Sušaku.
Najmlađi će plesati na Dječjem balu pod maskama 15. veljače u MO Škurinjska draga i 22. veljače u prostorijama MO Kozala.

Što će se sve odvijati na pozornici  u Export Delti, gdje se održavaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, otkrila je Iva Sušlić iz Agencije Promocija.
Prva karnevalska zabava zakazana je za subotu, 8.veljače, kada na pozornicu dolazi Jole.
Već idući tjedan, 14. veljače, Prljavo kazalište razveselit će sve zaljubljene, nakon čega slijedi već tradicionalni Carnival DJ Session 2020.
Ove godine, 15. veljače, nastupaju Caoi de Barra iz Galwaya, Slam iz UK, Lemon i Mark Ash, Adoo, Ana Antonova i Marce.
Vikend pred veliku završnicu karnevala, u petak će atmosferu zagrijati Koktelsi, u subotu grupa Vigor i Vesna Pisarović.
Na sam dan Međunarodne povorke 23. veljače održat će se velika završna karnevalska zabava.

Svi programi počinju u 21 sat. Ulaz na Carnival DJ Session, Koktelse i završnu maškaranu zabavu je besplatan, a ulaznice za koncerte Jole (35 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta), Prljavo kazalište (50 kn pretprodaja / 70 kn na dan koncerta) i koncert grupe Vigor i Vesna Pisarović (40 kn pretprodaja / 60 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dan koncerta. Ovogodišnja novost za sve maškarane grupe veće od deset članova je da se karte za koncert na kojem će nastupati Jole mogu kupiti po cijeni od 30 kn, uz prethodnu najavu, zaključno do 7. veljače.

Zabrana i preusmjeravanje prometa
Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke 8. veljače u vremenu od 12,30 do 18 sati zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicom Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, I. Henckea, Ivana Zajca, Wenzelovom i Ribarskom ulicom. Promet će biti preusmjeren na druge raspoložive pravce.

Zabrana parkiranja
Parkiranje vozila bit će zabranjeno na Grobničkoj rivi od 00,00 do 24,00 sata, Putničkoj obali (središnji dio) od 00,00 do 18,00 sati, parkiralištu „Delta“ od 00,00 do 18,00 sati, Zadarskoj, Splitskoj, Zanonovoj ulici i Ulici Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea) od 6,00 do 18,00 sati.

Mole se vozači da na mjestima zabrane parkiranje uklone svoja vozila do subote 8.2.2020. godine najkasnije do 06:00 sati. Po isteku tog vremena vozila će se ukloniti paukom na parkiralište Delta. Ukoliko se parkiralište Delta popuni informacija o lokaciji na koju su premještena vozila vozači mogu dobiti u postaji Prometne policije na tel: ++ 385 (0)51 335-521.

Gradski autobusi  zaustavljat će se na svim redovnim gradskim stajalištima izuzev u zoni zabrane prometa.

Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija u vremenu od 12:00 do 18:00 sati obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta.

Na privremenoj trasi linija autobusi će se zaustavljati na stajalištima u Ulici N. Tesle i F. la Guardia.

U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i Žabici  neće biti u funkciji, a taxi stajalište iz Ulice Riva privremeno će se premjestiti u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.

Komentari