Pravda za Doriana – Na Grobniku memorijalnom vožnjom motociklisti obilježili godišnjicu tragično poginulog mladog motociklista

196
Foto: Mladen Stjepan-Stipko Vitković Facebook

Prije točno godinu dana život je izgubio mladi motociklist Dorian, koji je tada imaju 21 godinu. Dorian je za vrijeme vožnje naletio na postavljenu čeličnu sajlu koja mu je oduzela život unatoč naporima liječnika.

Ova tragedija potresla je cijeli Grobnik, ali i cijelu Hrvatsku te potaknula Udrugu Karavana za život – bikeri na cesti da organiziraju memorijalnu vožnju „Pravda za Doriana“.

Zbog toga, u 10 sati u nedjelju s parkinga restorana Putniku krenuli su motociklisti prema mjestu stradavanja kako bi  odali počast nesretno stradalom mladiću.

“Ispred Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT “bikeri na cesti” zahvaljujem apsolutno svima koji su bili na “vožnji za Doriana”. Prije godinu dana, dao sam Dorijanovom ocu obećanje… Nećemo ga zaboraviti, neće pasti u zaborav ovo svjesno ubojstvo mladića od 21. godinu.
Privodili su nas, ispitivali no slomiti nas neće zasigurno. Mene nikada, prije će pojedinci, neradnici iz sustava MUP-a polomiti zube na nama.
Zašto? Jer nakon godinu dana tapkaju u mjestu…jer im je trebalo samo 10 (deset) sati da pozivaju sve na informativne razgovore, oduzimaju kompjutere i telefone pod izlikom da “širimo mržnju i pozivamo na nasilje”. Tako je bilo sa mnogima od nas, ali to im je očito bio prioritet umjesto da pronađu ubojicu Doriana koji je svoj mladi život ostavio nedaleko od vlastita doma, na postavljenoj sajli posred puta.
Danas smo imali priliku vidjeti i majku, oca, sestru, baku ubijenog Dorijana… njihova lica, bespomoćni pogledi, obvezuju…
Uzmimo primjer, Rijeka(opet) poginule sestre Filipović, kriv vozač koji je vozio u suprotnom smjeru, pobjegao i nije nađen 10 (deset) godina.
Tek nakon jakog medijskog pritiska, poslana je ekipa iz ZG i počinitelj je pronađen u roku 8 radnih dana. Čudno!? Nije za Hrvatsku…
Hvala Vam svima, roditeljima još jednom saučešće a ubojici…možeš se skrivati, ali uteći nećeš…sigurno ne. Pravdi nećeš! Obećao sam to, a obećanje uvijek ispunim. Udruga KARAVANA ZA ŽIVOT “bikeri na cesti” ima snagu okupiti motocikliste, bikere, ljubitelje vožnje na 2 kotača… u bilo koje vrijeme i bilo kojem gradu u RH. Ovaj puta, hvala Rijeko!!! I svima koji su u ovaj grad bikera pristigli sa svih strana da daju podršku”, poručio je Mladen Stjepan-Stipko Vitković ispred Udruge Karavana za život.
pravda za doriana
Foto: Mladen Stjepan-Stipko Vitković Facebook
pravda za doriana
Foto: Mladen Stjepan-Stipko Vitković Facebook
pravda za doriana
Foto: Mladen Stjepan-Stipko Vitković Facebook

Komentari