Posljednje pripreme za Najljepši Advent uz more u Opatiji

24

U tijeku su završne pripreme za početak Najljepšeg Adventa uz more koji nam od 28. studenog do 2. siječnja nudi Opatija, uz bajkovito osvijetljene parkove i šetnice. Završne je radove danas obišao gradonačelnik Ivo Dujmić u pratnji direktorice TZ grada Opatija Suzi Petričić.

Raskošnom božićnom dekoracijom koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakova u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove je godine obogaćen i Park Angiolina te Slatina, tržnica, Ljetna pozornica, Volosko i glavna prometnica. Posebno atraktivna, u parku Angiolina, bit će postavljena izložba krinolina i klasičnih haljina koje evociraju bogatu povijest Opatije, izrađenih isključivo od prirodnih materijala, grana lovora, crnogorice i palmi, specifičnih za opatijsko podneblje. Kao vrhunac adventskog doživljaja, svakoga vikenda u predvečerje park Angiolina postat će svjetlosno – glazbena pozornica na otvorenom. Uz zvukove jednog od najljepših djela klasične baletne umjetnosti, baletne bajke Orašar, ali i drugih klasika, Opatija će svjetlosnom simfonijom svoje posjetitelje provesti kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja i mašte.

U pripremi ovogodišnjeg Adventa djelatnici opatijske Turističke zajednice i Parkova odradili su doista izuzetan posao, što se vidi i po brojkama – postavljeno je oko 20 kilometara lampica, nekoliko većih svjetlosnih instalacija, oko 10.000 dekorativnih elemenata i niz drugih sadržaja. Izuzetno sam zadovoljan i zahvaljujem svima uključenima u ovaj veliki posao. Ujedno, direktorica Petričić i ja slažemo se da u narednim godinama ovu prelijepu priču treba dodatno širiti, već danas uočili smo mnoge nove mogućnosti,” kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

“Na kraju ove izazovne i teške godine svima nam treba malo veselja, opuštanja u lijepoj atmosferi, malo blagdanske čarolije da nam skrene misli s problema kojima su bili obilježeni prethodni mjeseci. Opatija će i ove godine dobiti Najljepši Advent uz more, naravno, u skladu s epidemiološkim uvjetima i maksimalnom pozornošću posvećenoj sigurnosti i zdravlju posjetitelja. Želimo da se, kao i ranijih godina, naš grad nađe na brojnim fotografijama na društvenim mrežama i pozitivnim pričama u medijima diljem svijeta. Ovime kreće i naša promotivna kampanja za sljedeću turističku godinu. Uspjeli smo u svojem naumu da prekrasnu sliku iz Parka sv. Jakova, koja je prošle godine oduševila sve koji su je doživjeli, ove godine proširimo. Zahvaljujem tvrtki LRH na sponzorstvu, Parkovima i Šumariji Opatija na suradnji te svim djelatnicama TZ grada Opatija koji su više od mjesec dana neumorno radili na izradi i postavljanju dekoracija,” poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Najljepši Advent uz more počinje u subotu 28. studenog u 18,00 sati paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske dekoracije.

Komentari