(Po)kušajmo priču – potraga za blagom u Kastvu

112

naljepnice_4 pokusajmo pricu

Idući tjedan počinje 23. izdanje festivala Kastafsko kulturno leto koji i ove godine donosi bogat program koji će se izvoditi na raznim lokacijama u Kastvu.Centralni projekt suradnje Kastafskog kulturnog leta 2014. godine i kreativnog kolektiva Kombinat pokrenut je s ciljem ostvarivanja participatornog umjetničkog stvaralaštva tijekom izložbenog tjedna.

Cilj projekta je uključivanja lokalnog stanovništva (i posjetitelja) grada Kastva u samu realizaciju projekta ali i konzumaciju sadržaja po završetku izložbenog programa. Projekt se fokusira na lokacije unutar stare jezgre grada Kastva.

Kreativnim intervencijama na spomenutim lokacijama gradski se prostor reaktivira, a otvorenim pozivom na igru se otvara mogućnost za nova, buduća upisivanja u prostor grada. Ovakvim izložbenim programom koji izlazi na ulice grada, pozivaju se svi prisutni na stvaralačku igru koja ispituje i otkriva nove, naizgled prikrivene mogućnosti. Različite intervencije u staroj jezgri grada Kastva bazirat će se na povijesno-kulturološkom istraživanju lokalnih kastavskih priča i legendi. Rezultat ove aktivnosti je izgradnja mreže alternativnih priča o kastavskim povijestima.

kastav

Odabrani zakutci, tj. specifične lokacije u gradu biti će vizualno markirane te će služiti kao svojevrsne pozicije igrača u Urbanoj Igri Povijestima. Inovativnim vizualnim rješenjima će se na edukativan i pristupačan način reinterpretirati povijesni sadržaj. U jednom bitnom dijelu, program odgovara na potrebe nove generacije (vizualni i multimedijski segment), što ne znači da je manje prikladan za preostali dio publike.

Za vrijeme trajanja projekta, ali i po njegovom završetku, posredno će se mapirati grad Kastav, koji ujedno i postaje centar umjetničko-intervencijskih praksi regionalne kreativne industrije i različitih medija koje ista koristi (fotografija, ilustracija, dizajn, video i audio segment).

Komentari