Pokazali što sve znaju i mogu – Dan tehničke kulture na Korzu!

13

Dvadeset dvije udruge tehničke kulture koje djeluju u Rijeci predstavile su se danas na Korzu, u sklopu tradicionalne manifestacije Dan tehničke kulture, koja predstavlja rad tehničkih udruženja, a održava se u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Okupljeni na ovogodišnjoj manifestaciji u velikom šatoru približili su građanima  svoje raznovrsno stvaralaštvo u područjima kao što su modelarstvo i maketarstvo, mikroelektronika, informatika, foto-kino-video tehnika, radio-tehnika, tehničko-sportske aktivnosti na vodi, jedriličarstvo, zrakoplovstvo, rad s dronovima, 3D printerima, raznim strojevima te elektroničkim sklopovima.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici Učeničkog doma Kvarner koji su prezentirali svoj zadrugarski rad, kao i učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije koji su prikazali svoju zbirku starih, još uvijek funkcionalnih učila. Održano je i nekoliko prezentacijskih radionica, uz interaktivne atrakcije za posjetitelje koji su mogli upravljati vozilom na daljinsko upravljanje ili robotskom rukom. Na Korzu su izloženi i oldtimeri, ljepotani kojima godine idu u prilog.

TEHNIKA

Dan tehničke kulture na Korzu održava se uz potporu Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

Komentari