Počinje Proljetni artBazaar

artBazaar, projekt urbane tržnice, pokrenut je s namjerom promoviranja i poticanja lokalnih kreativaca te ponuditi građanima jednu novu i suvremenu ponudu rukotvorina.

200

Voditeljice udruge artBazaar i organizatorice sajma rukotvorina Lukrecija Tomušić i Tanja Kanazir, ujedno i kreativke koje izrađuju nakit, okupile su 30 izlagača koji će ispuniti prostor Vrtića (ex Bernardi) u Ivana Grohovca 1a.

Osim mnoštva originalnih umjetničkih predmeta, na dvodnevnom “Proljetnom artBazaaru” 30. i 31. svibnja od 11 do 19h održat će se radionica hula hopa, radionice i istraživalice za djecu vrtićke dobi i nižih razreda (2-11 god.), a tu će i ovaj put biti Azil za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Hula hoop radionica

Hula hop je svima poznata igračka koja se vrti oko struka, vrata, ruku i nogu, a isto tako dobro leti i po zraku! Hula hop je aktivnost kroz koju se poboljšava motorika, jačaju mišići trupa, brzo tope kalorije te se ujedno i skidaju suvišni kilogrami te nesumnjivo – zabavlja. Voditelj je Marko Kalc, cijena radionice 35kn, a prijave na markokalc@gmail.com ili 091 563 6053 (ograničen broj mjesta). Radionica se održava 31. svibnja 16 – 17.30h.

Istraživalice i radionice za djecu vrtićke dobi i nižih razreda (2-11g.) by “Zagonetno drvo”

U skopu radionica djeca će moći poigrati didaktičkim drvenim igračkama, isprobrati razne drevne i zaboravljene senzomotoričke vještine, baratati neobrađenim komadima drva, obrađivati ga brusnim papirom te čuti pokoju zanimljivu priču. U prostoru za istraživanje naći će se radovi za diranje, kombiniranje, razni autići na sklapanje i tzv. set za konstruiranje. Djeca će moći baratati prirodnim materijalom i zajednički tražiti rješenja. Radionica je besplatna, održava se 31. svibnja u 12h, a prijave pošaljite na artbazaar.ri@gmail.com.