Počinje Liburnia film festival

81

U srijedu, 24. kolovoza, započinje deveti po red Liburnia film festival. Kroz četiri festivalske večeri publika će na otvorenoj pozornici u Ičićima imati priliku pogledati 18 recentnih dokumentarnih filmova. 12 filomova, po izboru Olivera Sertića, konkurira za nagradu publike i stručnoga žirija u sastavu Morana Komljenović, Vladan Petković i Jusuf Šehić, dok će 6 filmova biti prikazano izvan konkurencije u regionalnom i gostujućem programu.

Festival otvara film Miroslava Sikavice „Od 6 mjeseci do 3 godine“ u produkciji Fade Ina kao dio gostujućeh programa, dok će u nastavku prve festivalske večeri biti prikazana još tri dokumentarna filma, „Ratni reporter“ Silvestara Kolbasa, „Pjesma za novčića“, Valentine Klasić, te film „Rock’n’Roll je kriv za sve?“, riječkog dvojica Deana Lalića i Sanjina Stanića.

Nakon projekcija, u glazbenom dijelu programa, nastupit će Dubravko Lapaine, hvaljeni i nagrađivani glazbenik, jedan od najcjenjenijih didgeridoo izvođača u svijetu.

Projekcije filmova započinju u 20 sati i 30 minuta uz slobodan ulaz a više informacija o cjelokupnom programu dostupno je na www.liburniafilmfestival.com.

Komentari