Počelo 24. Kastafsko kulturno leto!

175

24.KKL su službeno otvorili, uz pratnju Ženske klape Kastav, Irena Gauš, predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto; Jelena Milić, producentica festivala; Ivica Lukanović, gradonačelnik Grada Kastva i Valerij Jurešić, pročelnik Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije. Nakon ceremonije otvorenja uslijedio je koncert etno sastava Cinkuši na Crekvini.

Program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji te neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih glazbenih izvođača s ovih prostora: žanrovski sveobuhvatan i raznolik dramski program, Festival gitare, izložbeni, dječji, filmski i književni program. Prezentacijom raznih izričaja, žanrova i kulturnih proizvoda koje će predstaviti izvođači iz više dijelova Hrvatske i ostatka regije, ostvarit će se interkulturalna razmjena, ali i prezentacija lokalnih kulturnih proizvoda. Upravo kako bi se pravilno valorizirala lokalna kulturna baština i proizvodi, nužno je upoznati se s tradicijama i kulturnim proizvodima drugih regija s kojima je do sada uspostavljena veza ili će se ista tek stvoriti.

Ovo, 24. Kastafsko kulturno leto koje započinje 26. lipnja, a završava 28. kolovoza Čansonfestom, uvertira je za narednu godinu kada će se održati jubilarno, 25. Kastafsko kulturno leto.

Komentari