PBZ u društvu čuvenih “desetki” predstavio nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj!

277

Najveća nogometna imena okupila su se jučer u Opatiji gdje je, u organizaciji PBZ – Privredne banke Zagreb, predstavljen nogometni kamp za djecu (Italia Soccer Camp).

Događaj su svojim dolaskom uveličale dvije čuvene “desetke”, talijanska nogometna legenda Roberto Baggio, najbolji nogometaš svijeta, kapetan Vatrenih Luka Modrić i Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

pbz8

Na predstavljanju nogometnog kampa za djecu bili su i Rosario Strano, izvršni direktor Intesa Sanpaolo, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb, Marco Schembri, predstavnik organizatora događanja Sport Golas LTD i Vittorio Petrone, menadžer Robeta Baggia.

pbz5

PBZ kao članica Intesa Sanpaolo Grupe glavni je partner ovog projekta u Hrvatskoj koji podržava i Generali osiguranje.

Nogometni kamp namijenjen je djeci u dobi od 7 do 14 godina, a održat će se u Zagrebu od 1. do 5. srpnja na stadionu NK Trnje za njih ukupno 150.

Među njima su i djeca Dječjeg doma Zagreb, za koju su mjesta osigurana. Prijave za ostalu djecu primat će se nakon 10. lipnja putem Facebooka i Instagrama PBZ-a.

pbz 3

PBZ podupire brojne sportske aktivnosti za djecu i mlade. Polazinci kampa imat će priliku steći vrijedna znanja i vještine o nogometnim tehnikama i taktikama.

Baggio
Roberto Baggio

Mi smo ovdje u Opatiji, zahvaljujući podršci PBZ-a, i zato što čvrsto vjerujemo kako u vašoj zemlji leži veliki potencijal za svijet nogometa, što ste i dokazali brojnim primjerima. Djeca koja će sudjelovati u ovom nogometnom kampu dobit će priliku trenirati po metodama vrhunskih nogometaša“, kazao je Roberto Baggio.

pbz4

U ime PBZ-a kao glavnog partnera ovog projekta okupljenima se obratio Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

U Hrvatskoj je nogomet napopularniji sport. Zato podržavamo ovaj značajan projekt, zahvaljujući kojem mladi mogu trenirati s iskusnim trenerima i igračima. Hrvatska je poznata po brojnim uspješnim sportašima. Nadamo se da će netko od mladih nogometnih talenata jednoga dana uspješno predstavljati našu zemlju kao velika nogometna zvijezda kao i Luka Modrić“, kazao je Dinko Lucić poručivši kako nogomet povezuje i puno je više od igre, nogomet je emocija, uključivost, u nogometu se sve razlike brišu. Kamp je, kazao je, namijenjen djeci, našem najvećem kapitalu.

Izuzetna mi je čast što sam danas ovdje u društvu veličanstvenih osoba, vrhunskih profesionalaca koji su dosegli neslućene visine. Ovdje je bivši najbolji igrač svijeta, sadašnji nabolji igrač svijeta, najbolji izbornik u Europi i među tri najbolja u svijetu, ravnateljica Dječjeg doma s kojom smo puno puta surađivali, ovdje su sve redom vrhunski menadžeri“, kazao je Lucić okupljenima.

PBZ-HNS

U fokusu našeg projekta su djeca, njih 150 će dobiti priliku sudjelovati u našem kampu, za tu svhu u Hrvatsku stižu naši treneri iz Italije i mi se nadamo da će moći doživjeti svoj san. Vidimo Italia Soccer Camp kao značajno ulaganje u djecu diljem Europe. Možda će upravo u tim kampovima biti otkriven veliki budući nogometni talent. Oduševljen sam i poštujem suradnju s vrhunskim sportašima koji su inspiracija i uzor mladim ljubiteljima nogometa. Jedna od njih nesumnjivo je i nogometna legenda Roberto Baggio, koji je ove godine svojim prisustvom odao posebnu počast održavanju ovogodišnjeg nogometnog kampa u Hrvatskoj“, rekao je Marco Schembri, predstavnik organizatora Sport Goals zahvalivši izborniku Daliću, Modriću i našoj reprezentaciji na povijesnim nogometnim trenucima koji su Hrvatsku učinili prepoznatljivom. Zahvalio je Dinku Luciću i Privrednoj banci Zagreb koji su uložili jako puno truda kako bi se ovaj ljetni nogometni kamp mogao realizirati.

pbz9

Veliki je broj humanitarnih akcija koje su zahvaljujući PBZ-u za našu djecu organizirane. Mi brinemo o djeci koja, na žalost, nemaju dobre životne početke. Jako je važno da svi pomažemo, da djeca dobiju šansu i da se što bolje, bezbolnijie integriraju u društvo i postanu što uspješniji ljudi. Posebno je zadovoljstvo reći im da će početak njihovih praznika biti poseban, da su privilegirani u odnosu na drugu djecu u Hrvatskoj sudjelovanjem u ovako lijepom kampu. I ako ne bude novih Modrića među njima, oni će sigurno ponijeti sa sobom nezaboravno iskustvo“, kazala je Jasna Ćurković Kelava zahvalivši na ovako lijepoj šansi za djecu Dječjeg doma Zagreb.

Moram vam reći da sam tijekom Svjetskog prevenstva navijao za Hrvatsku. Kada je na kraju Hrvatska izgubila bio sam jako tužan, kao da je riječ o Italiji, to pokazuje koliko sam blizak s vašom državom. Hrvatska je zaista pokazala da može biti ponosna na svoju kvalitetu i svoju igru. U svom uredu još uvijek čuvam dres Maria Mandžukića“, priznao je Rosario Strano, izvršni direktor Intesa Sanpaolo, poručivši kako žele postati prvom bankom u Europi i po vrijednostima koje promiču.

Izbornik Dalić izrazio je zahvalnost što je dio PBZ tima.
Pozdravljam ovu hvalevrijednu akcija koju svi moramo podržati”, kazao je izbornik Dalić.

Dalić
Zlatko Dalić


Čestikama na organizaciji nogometnog kampa za djecu pridružio se i Luka Modrić.

MODRIĆ
Luka Modrić

Djeca su naša budućnost i treba im pomagati. Sajajn potez, drago mi je da sam dio tima i vjerujem da će naša suradnja u budućnosti biti jako lijepa“, poručio je Luka Modrić.

Dvoje odabranih sudionika hrvatskog nogometnog kampa otputovat će u Italiju kako bi sudjelovali na Italia Soccer Camp Day, a obuhvaća treniranje u sportskom centru Centro Tecnico Federale u Covercianu u Italiji, posjet muzeju nogometa u Covercianu, pohađanje posebne didaktičke nogometne nastave i ulaznice za utakmice talijanske nogometne lige Serie A.

Komentari