Trčite za preživjele od malignih bolesti u djetinjstvu – Humanitarna utrka FUNRUN u organizaciji PanCare-a u Opatiji 25. travnja

U sklopu PanCare Meetinga održat će se i Fun Run – humanitarna utrka, 25. travnja, od 7,30 – 8,30 u Opatiji, dužine tri kilometra. Kotizacija predstavlja donaciju za potrebe pomaganja preživjelih članova

18

U Rijeci se od 24. do 26. travnja 2019. godine održava 23. PanCare proljetni sastanak (23rd PanCare Spring Meeting), kojem je domaćin prof.dr.sc. Jelena Roganović, pročelnica Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

PanCare je multidisciplinarna paneuropska mreža profesionalaca, osoba liječenih u djetinjstvu od neoplazme i njihovih obitelji, kojoj je cilj smanjiti učestalost, težinu i negativne učinke kasnih nuspojava liječenja djece i adolescenata s malignim bolestima.

U sklopu PanCare Meetinga, u četvrtak 25. travnja organizirana je i humanitarna trka PanCare FUNRUN. Utrka će se održati u prekrasnom okruženju Opatije, od 7,30 do 8,30 sati. Svi su pozvani i mogu se pridružiti, bilo da prvi put trče ili treniraju za maraton. Također, ako je netko više raspoložen za hodanje, organizatori su pripremili i nordijske štapove. Trasa od 3 kilometra je lagana i ugodna, a vodi duž Lungomara, jedne od najljepših europskih šetnica uz more. Trčanje ili hodanje ovom šetnicom predstavlja uživanje u svježem morskom zraku i prekrasnom obalnom pejzažu, kao i upoznavanje zanimljive priče o bogatoj opatijskoj povijesti.

Šetači, trkači i volonteri okupit će se kako bi odali počast preživjelima od raka u djetinjstvu, podigli svijest o smanjenju kasnijih učinaka liječenja malignih oboljenja u djetinjstvu i prikupili financijska sredstva za pomoć preživjelima.

Kotizacija za sudjelovanje ujedno je donacija, a moguće je prijaviti se na registracijskom pultu prije utrke.

Svi zainteresirani su dobro došli!
Više na: http://( https://www.pancare.eu/en/meetings/

 

Komentari