Ovu subotu ne propustite kazališnu predstavu „Don Juan u Sohou“

Povodom svjetskog dana kazališta, predstava Don Juan u Sohou u izvedbi zagrebačkog Teatra EXIT dolazi u Opatiju

71

Predstava je nastala prema tekstu Patricka Marbera koji preuzima radnju i gotovo sve likove Moliѐreovog Don Juana iz 1665. godine tako da sve vrijednosti i značenja uspijeva transponirati u današnji trenutak. Režiju potpisuje Slavica Knežević, lik Don Juana tumači Filip Juričić, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Guksić, Bernard Tomić, Tesa Litvan, Karlo Mrkša, Vini Jurčić, Dajana Čuljak, Darko Stazić i Damir Klemenić.

Don Juan, kao apsurdan čovjek (usamljen i uvijek stranac), rezultat je stanja modernog društva kojemu u potpunosti odgovara. On je simbol čovjekovog kroničnog manjka zadovoljenja koji postoji u svima nama. Ekstremni je primjer duboko neispunjenog čovjeka, čovjeka koji ne može biti sam sa sobom jer u sebi nema ničega, već se posve predaje konstantnim zadovoljavanjima nikad zadovoljive strasti. On je naposljetku savršen primjerak konzumerističkog društva, koji licemjerni svijet odbacuje ne prepoznajući u njemu savršenu dosljednost svojih vlastitih podsvjesnih želja.

Predstava će se održati u subotu, 24. ožujka s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais i ne preporuča se mlađima od 16 godina.

Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu) iznosi 60 kuna, a popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija. Za sve ostale, koji također žele pogledati predstavu cijena ulaznice je 80 kuna.

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr

Komentari