Ovaj vikend Noćna patrola

107

Nakon više nego uspješnih komedija „Noćna patrola 1“ i nastavka „Noćna patrola 2“, Ri Teatar se odlučio zaokružiti trilogiju sa najnovijom predstavom „Noćna patrola 0“. U naslovu je jasno da se radi o samom početku, tj. u ovom nastavku će se razotkriti kako su se Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su odlučili postati policajci, koje je Ludvigovo prezime, kako je Džabalezi krenuo „kriminalnim vodama“ itd…. Od starih, već poznatih likova poput šefa policije, upoznat ćemo i jedan novi lik, višu policijsku narednicu Gretu.

No, kako sve to ne bi izgledalo jednostavno, u sve se upliće jedan vrtni patuljak kojeg „oslobađa“ Džabalezi iz vrta šefove punice, i to ne bilo kakvog patuljka, već vrlo vrijednog. Na neki način, Džabalezi potpuno slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF (Garden Gnome Liberation Front), organizacije koja se bavi oslobađanjem vrtnih patuljaka, a nastala je u Francuskoj i u svijetu već ima jako puno ogranaka.

Statične projekcije koje su u 1. dijelu patrole, u 2. su dinamiku radnje podigli na višu razinu gdje se igra glumaca ispreplitala sa video uratcima, dajući tako predstavi i drugu dimenziju, no u ovom nultom dijelu, predstava je postala potpuno trodimenzionalna, pa je tako i najavljujemo „Noćna patrola 0“, prva 3D kazališna komedija u Hrvatskoj.

Cijela priča je bazirana na komičnim elementima, gegovima, zabunama, komičnom govoru, te vjerujemo da će publika i vjerni fanovi Noćne patrole ponovno doći na svoje. „Noćna patrola 1“ je još uvijek na repertoaru od prosinca 2004. godine, a „Noćna patrola 2“ također, od travnja 2006. godine, stoga ne sumnjamo da će i „Noćna patrola 0“ imati svoju publiku i da će dugo, dugo godina biti na repertoaru u Kulturnom centru Kalvarija i na gostovanjima širom Hrvatske.

Tekst je napisao Donato Jurković, a ovoga puta režije se prihvatio cijeli glumački ansambl: Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Nina Krapić. Asistentica je Rozmari Marijan, projekcije i glazba: Lado Bartoniček, tehničko vodstvo: Mitja Vukelić, oblikovanje svijetla, izrada patuljaka i scena: Igor Kondić.

Premijera je izvedena 09. travnja 2011., a nakon toga igra na redovitom repertoaru u Kulturnom centru Kalvarija, te na gostovanjima širom Hrvatske.
„Noćna patrola 0“.

Komentari