Otvorenje festivala “Tobogan” ispred Dječje kuće: Maštovita priča na gradilištu

20

Ovogodišnji festival “Tobogan” svečano počinje u četvrtak 24. 6. u 20 sati druženjem ispred Dječje kuće u “Benčiću” s dobrom pričom i profesionalnom pripovjedačicom Dijanom Zorić iz inovativnog zagrebačkog Laboratorija zabave. Već ranije istoga dana održavaju se vođene šetnje Dječjom kućom i lutkarska predstava “Oh la la” Gradskog kazališta lutaka Rijeka.  

Dijana Zorić je diplomirana povjesničarka umjetnosti i profesorica talijanskog jezika i književnosti te stručnjakinja za storytelling i business storytelling. U području storytellinga i business storytellinga educirala se na prestižnim svjetskim učilištima kao što su International School of Storytelling na Emerson College, Scottish International Storytelling Festival u Edinburghu, Erasmusov projekt Set Your Story Free u Mađarskoj i Storytelling Centre u Amsterdamu.

“Posao je priče putovati od osobe do osobe” poručila je u jednom razgovoru za Brickzine pa će i cijeli Tobogan proteći u tom duhu.

Ulaz na događanje je slobodan bez prethodne prijave.

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana za 2021. godinu su gradske ustanove u kulturi Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće. Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim fokusom na suvremene i inovativne prakse.

Cjeloviti program može se provjeriti na stranici djecjakuca.hr s napomenom da je veći dio radioničkih programa popunjen uslijed velikog interesa i ograničenih pandemijskih kapaciteta.

Komentari