Otvorena Rijeka psihologije 2016.

108

Od 15. do 21. veljače 2016. godine u Rijeci i okolici održat će se peta po redu Rijeka psihologije u zajedničkoj organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnoga savjetovališnog centra, Udruženja studenata psihologije ‘Psirius’, Grada Rijeke, Ri Psi Alumni kluba, Udruge SAZRI, Centra za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, SOS telefona — grada Rijeke i Društva psihologa PGŽ.

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju raznih aktivnosti na različitim lokacijama u gradu Rijeci.

Ove godine program provodi preko 70 psihologa i stručnjaka drugih profila. Sve aktivnosti su besplatne i provode se na volonterskoj bazi. Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter: prodajom promotivnih materijala i ručno izrađenih artikala na štandu na Korzu prikupljat će se sredstva za opremu Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka.

ri psihologije 2016

Psiholozi su ove godine za građane svih dobnih skupina i interesa pripremili ukupno 64 aktivnosti iz različitih područja psihologije koje će se održati na 37 lokacija u gradu Rijeci i okolici. Program je ispunjen brojnim radionicama, predavanjima, danima otvorenih vrata, znanstvenom kafiću i promocijama u kojima građani mogu čuti nešto više o psihološkom savjetovanju, odabiru zaposlenika i profesionalnoj orijentacija, odgoju djece, učenju, percepciji, tugovanju, partnerskim odnosima, stresu, sreći, seksualnosti itd. U sklopu manifestacije održat će se i 5. konferencija Psihologija za gospodarstvenike. Tijekom cijelog tjedna od 10 do 17 sati građani mogu posjetiti prodajno-promotivni štand na Korzu na kojem mogu dobiti program događanja i sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Sve aktivnosti su besplatne za sudionike, a namijenjene su svim građanima: djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima, što je za svaku pojedinu aktivnost naznačeno u programu.

zasto ljubav nije dovoljna

Otvaranje Rijeke psihologije bilo je u ponedjeljak 15. veljače 2016. godine u 17.00 sati u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Tom prilikom prof. dr. sc. Ivanka Živčić Bećirević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održala je predavanje pod nazivom Zašto ljubav nije dovoljna?

Cjelokupni program i detalji manifestacije nalaze se na Internet stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Rijeka, a projekt su financijski podržali i Zagrebačka banka, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Odsjek za psihologiju i Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Prospekt d.o.o., Insigne d.o.o. i Bat-print. Suradnici projekta su Hrvatska psihološka komora i Sveučilište u Rijeci.

Komentari