Otvorena je humanitarna izložba “Nasmijana lica Riječkog karnevala”, uključite se!

36

Karnevalsko ludovanje je iza nas, a nezaboravni trenuci riječkog petog godišnjeg doba zabilježeni su na fotografijama koje su danas izložene na Korzu, u okviru već tradicionalne humanitarne izložbe „Nasmijana lica Riječkog karnevala“.

Ova humanitarna izložba se održava već osmu godinu zaredom, a sredstva ovogodišnje izložbe namijenjena su opremanju senzorne sobe za djecu s Down sindromom s područja cijele Primorsko-goranske županije.

izložba2
Teklić.hr

Na otvorenju izložbe bili su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Antonija Kardum, predstavnica Turističke zajednica Grada Rijeke, Mila Čuljak, predsjednica Udruge Rijeka 21, Dalibor Horvat i Barbara Maras iz Humanitarne udruge „Riječko srce“ kojoj su namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ove izložbe, kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni.

izložba4
Teklić.hr

„Senzorna soba će se koristiti za poticanje svih osjetila, za terapeutski rad s djecom s Down sindromom, kako bi se moglo raditi na njihovom zdravstvenom stanju, ali i poboljšati komunikacijske vještine“, kazala je Mila Čuljak, predsjednica Udruge za Down sindrom – Rijeka 21.

Prošlogodišnja akcija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupila je 7.500 kuna za kupovinu novog stroja za brailleovo pismo za Odjel za djecu s oštećenjem vida u OŠ Pećine.

Dalibor  Horvat i Barbara Maras iz Humanitarne udruge „Riječko srce“ pozvali su građane da se uključe u ovogodišnju akciju te im zahvalili na sudjelovanju u prijašnjim akcijama.

izložba3
Teklić.hr

Do kraja svibnja otvoren je humanitarni telefon 060 9009 (cijena poziva 5 kuna + PDV), u planu je održavanje koncerta i prodaja promotivnih materijala.  U akciju se možete uključiti  i uplatom na račun Udruge „Riječko srce“ HR6924020061500067799 ili SWIFT CODE ESBCHR22, otvoren kod Erste & Steiermarkische banke, uz naveden Opis plaćanja – Uplata donacije za humanitarnu akciju „Sve za našu djecu 2019″.

Na deset panoa izloženo je dvjestotinjak fotografija. Izbor većeg broja fotografija dostupan je na www.fotokurti.com i u svim poslovnicama Foto studija Kurti. Fotografije se naručuju izravnom uplatom na račun udruge „Riječko srce“, mogu se kupiti uokvirene, manji format (15×21 cm) stoji 50 kuna, a veći (30×45 cm) se prodaje po cijeni od 150 kuna. Uplatnice se mogu naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

 

Komentari