Otvaraju se vrata Laboratorija znanja u Rijeci

18

Nakon dvije godine uređenja Centar tehničke kulture u Rijeci otvara Laboratorij znanja. Riječ je o mjestu namijenjenom stvaranju novih ideja, istraživanju, suradnji sa stručnjacima iz informatičkih i tehničkih područja, druženju s ljudima istih interesa te naposljetku razvijanju informatičkih i tehničkih kompetencija za konkuriranje na tržištu rada. Svečano otvaranje Laboratorija održat će se 25. travnja u 12 sati.

U Laboratorij znanja pozvani su svi zainteresirani građani kako bi naučili koristiti nove tehnologije, razvili ideje i realizirali ih te se međusobno povezali i sklopili suradnje. Kroz napredak vodit će ih stručna služba Centra za kulturu Rijeka s dugogodišnjem iskustvom u području tehnologije. Posebno se nastoji približiti nove tehnologije mladima, odnosno učiniti im ih dostupnijim s ciljem stvaranja interesa za znanost i umjetnost. Laboratorij znanja namijenjen je mladima za učenje i zabavu.

Projekt stvaranja Laboratorija znanja podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demagogiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, kao i Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka te INA d.d. i ACI.

Centar tehničke kulture nagrađen je nagradom Faust Vrančić za doprinos razvoja tehničkog odgoja i obrazovanja građana, s naglaskom na mladima, a misija se nastavlja stvaranjem Laboratorija znanja. Brojni projekti Centra tehničke kulture također su nagrađeni, kao i učenici osnovnih i srednjih škola na državnim natjecanjima u razvoju softvera, u kategoriji Algoritmi – Logo te Croatian Makers Ligi.

 

 

 

Komentari