Otvara se Balthazargradsko kupalište! Saznajte gdje i kada i uveselite svoju dječicu

36

Plaža Grčevo, poznatija kao Pajol ili Šestica, posebna je po tome što s nje možete mahati brodovima iz Brodogradilišta Viktor Lenac. Posebna je i po tome što ona nije samo mjesto za kupanje, već i okupljalište, forum za rasprave i kulturne događaje, kafić i sportski kutak. A sada, postat će posebna i po tome što će biti proglašena službenim gradskim kupalištem Balthazargrada. Kada? Odgovor je u subotu, 18. srpnja u 19 sati.

Projekt je nastao suradnjom sestrinskih pravaca Lungomare Art i Dječja kuća. Antonela Brenko, Klara Dujmović, Katarina Kožul i Gea Rajić, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pod mentorstvom umjetnika i profesora Igora Eškinje, osmislile su i ostvarile umjetnička djela koja će krasiti prostor ove plaže u sklopu kolegija Prostorne prakse osnovanog upravo za ovu priliku. Mlade umjetnice bile su inspirirane temom Profesora Balthazara pa njihova djela pozivaju na interakciju i igru.

Riječ je o jednoj od deset instalacija koje se u sklopu programskog pravca Lungomare Art, a uz nadzor kustosa Michala Kolečeka, otvaraju na različitim mjestima duž obale u Primorsko-goranskoj županiji.

No, kako bi otvorenje ovog vrlo posebnog kupališta bilo još posebnije, prisutni će biti i gosti. Marin Alvir, iz benda “Marinada” i najrazigraniji kastavski slikar Saša Jantolek, autori su slikovnice “Barbajol” koja će na plaži biti predstavljena koncertom i ilustracijama. Sastav “Marinada” izvest će pjesme iz slikovnice pa će tako publika moći čuti kako zvuči njihova vizija dječje glazbe, nakon čega će nastaviti sa svojim uobičajenim repertoarom. Koncert “Marinade” bit će presjek njihove karijere koja traje već sedamnaest godina, a koju krasi glazbeno eksperimentiranje na razmeđi minimalističke elektronike i akustike.

Program počinje koncertom dječjih pjesma u sastavu Marinada, koji predstavlja slikovnicu Barbajol u 19 sati. Nakon toga u 19:30 sati službeno se otvaraju umjetničke instalacije na plaži, a u 20 sati će program završiti koncertom Marinada.

Komentari