8. Rijeka psihologije – raznolike i zanimljive teme za sve generacije!

139
rijeka psihologije najava

Danas je u Ri-infu i službeno najavljena osma Rijeka psihologije koja će gradom poteći u ponedjeljak, 18. veljače, a aktivnosti će se odvijati tijekom cijelog tjedna. Manifestacija se provodi u sklopu Tjedna psihologije koji popularizira psihologiju diljem Hrvatske, a  organiziraju je Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora. 

Rijeka psihologije otvara se u ponedjeljak 18. veljače 2019. godine u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo), Uljarska ulica 1, Rijeka kada će prof.dr. sc. Ingrid Brdar s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održati predavanje pod nazivom „Kako postati i ostati sretan?“.

Predsjednica organizacijskog odbora Ines Jakovčić najavila je stotinjak aktivnosti koje će se održati na čak 59 lokacija u Rijeci i okolici.

Čak 38 radionica, isto toliko predavanja, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub-kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, po jedan znanstveni kafić, promocija, konferencija za gospodarstvenike, promocija i otvaranje u kojima ćemo se baviti raznim temama. U izvođenju programskih aktivnosti sudjeluje 101 psiholog, desetak studenata psihologije i 25 stručnjaka drugih profesija. Teme su vrlo raznolike i zanimljive: prezentirat će se različiti psihoterapijski pravci i neke specifične tehnike koje se koriste u terapijskom radu.

Razgovarat će se o psihičkim poremećajima i problemima, roditeljstvu, partnerskim odnosima, razvoju djece i njihovim potrebama. Poslodavci i poduzetnici su pozvani na osmu Konferenciju za gospodarstvenike, sa srednjoškolcima će se razgovarati o problematici nasilja u mladenačkih vezama, roditeljima su ponuđeni određeni modeli za kvalitetno provođenje vremena s djecom, a održat će se i nekoliko aktivnosti za umirovljenike.

Psiholozi će nam pričati o stresu, zdravlju, emocijama, učenju, glazbu, plesu, pričama i bajkama. Svoja znanja iz različitih područja psihologije građani mogu provjeriti u aktivnosti Escape room i u pub-kvizovima koji će se ove godine održati u dva grada, Malom Lošinju i u Rijeci. Studenti će prezentirati rezultate svojih istraživanja u Znanstvenom kafiću u kavani Grad. Neke udruge, savjetovališta i institucije otvaraju svoja vrata i pozivaju vas na upoznavanje s njihovim uslugama.

Svi detalji o vremenu i mjestu održavanja nalaze se na službenoj internetskoj stranici. Sve su aktivnosti besplatne, a posebno je uz svaku naznačeno kome je namijenjena.

Savjetnica za programe Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Lana Golob, pohvalila je raznolikost i zanimljivost tema ovogodišnjeg programa i izrazila zadovoljstvo Grada zbog sudjelovanja u organizaciji i financiranju ove sadržajno bogate manifestacije.

Kao i svake godine, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter. Ove se godine prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Dva su štanda na kojima građani mogu kupiti promo predmete po cijeni od 3 do 15 kuna. Ponuda je proširena na krpice za naočale koje su “spakirane” u privjesak  i mozgalice s logom manifestacije, a građani mogu kupiti i magnete, markere, kemijske olovke, male blokove, bojanke, kabanice, privjeske za ključeve….

Posjetite štandove „Rijeke psihologije“ na Korzu ispred zgrade bivše pošte od 10 do 14 sati ili u ZTC-u od 16 do 20 sati. U humanitarnu akciju moguće je uključiti se i uplatom na žiro-račun Filozofskog fakulteta (IBAN: HR9123600001101536455, Zagrebačka banka, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, mr. sc. Edita Stilin, istaknula je zadovoljstvo činjenicom da se Rijeka psihologija proširila i na druge gradove u Primorsko-goranskoj županiji. Naime, aktivnosti se održavaju i u 14 gradova i općina diljem Županije, čime je ispunjena njena želja od prije nekoliko godina.

Od ove godine Rijeku psihologije možete pratiti, osim na službenoj internetskoj stranici i na Facebooku, i na Instagramu.

http://rijekapsihologije.org/

https://www.facebook.com/rijekapsihologije/

Komentari