Opatijski sportski dan oduševio posjetitelje

Na prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković okupilo se osamstotinjak posjetitelja koji su uz bogat program Opatijskog sportskog dana rekli DA sportu u Opatiji!

219

Bogatim programom na prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković obilježeno je drugo izdanje Opatijskog sportskog dana, manifestacije kojom se u Opatiji ujedno proslavio Hrvatski olimpijski dan. Tridesetak opatijskih udruga i sportskih klubova predstavilo je svoje aktivnosti, a svi posjetitelji mogli su dobiti i besplatni primjerak prigodne brošure Športskog saveza Grada Opatije “Reci DA sportu u Opatiji!”, u kojoj su navedeni osnovni podaci o svim aktivnim članicama saveza, s naglaskom na poziv mladima, a onda i svima ostalima, da se aktivno bave sportom.

Šestotinjak učenika opatijske Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” i područnih škola došlo je u pratnji svojih nastavnika, a pridružili su im se mališani iz Dječjeg vrtića Opatija i Glazbeno talijanske igraonice Girotondo te mnogobrojni građani Opatije, koji su uživali u sportskom i zabavno-edukativnom programu.

3  Sportski dan Opatija 2015

Prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Športskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin, tajnica Društva “Naša djeca” Opatija Sanja Škorić i dječja gradonačelnica Grada Opatije Lea Leonarda Pašić. Manifestacija je službeno počela svečanim podizanjem olimpijske zastave, koju su u dva navrata podigli Natali Voskion (SK DVD Opatija), Mateo Šepić (SBK Pešekani), Ivona Tubić (KK Opatija) i Enrico Marotti (DSNM Volosko)

– Opatijski sportski dan održava se drugu godinu zaredom s ciljem promocije sporta i poticanja djece i mladih na bavljenje sportom, ali i ostalim slobodnim aktivnostima, istaknuo je Fernando Kirigin, te pozvao svu djecu da pronađu i odaberu sport za sebe.

– Opatija ove godine obilježava deset godina dobivanja prestižne titule Grada – prijatelja djece, a upravo ovakve manifestacije doprinose tome i svjedoče da se kontinuirano i kvalitetno radi za djecu, kazala je tajnica DND-a Sanja Škorić.

Mladi sportaši i njihovi treneri, kao i udruge koje rade s djecom i za djecu, na prigodnim su štandovima pružali informacije o svojim klubovima, udrugama i aktivnostima, a pregršt trofeja i medalja opatijskih sportskih klubova privlačili su male buduće sportaše.

Svoje su aktivnosti atraktivnim prezentacijama ispred dvorane uživo predstavili Karate klub Opatija, Kickboxing klub Opatija Fight Club, Stolnoteniski klub Opatija 08, Opatijske mažoretkinje, Mali vatrogasci DVD-a Opatija, Udruga osoba s invaliditetom Opatija i Klub 60+, dok su se u dvorani mogli pogledati trening mečevi Odbojkaškog kluba Opatija, Kluba odbojke na pijesku Opatija, Speed badminton kluba Pešekani, Muškog rukometnog kluba Opatija, Ženskog rukometnog kluba Liburnija – Opatija, Tenis kluba Opatija, Košarkaškog kluba Opatija i Malonogometnog kluba Gorovo.

2  Sportski dan Opatija 2015

Veselo je bilo i na štandovima ispred dvorane, gdje su predstavljeni sportovi poput automobilizma (AK Opatija Motorsport), vaterpola (Vaterpolo klub Opatija 1981), ribolova (Športsko ribolovni klub Jadran i Športsko ribolovni klub Ičići), jedrenja (Jedriličarski klub Opatija i Yacht club Croatia Opatija), jedrenja na dasci (Društvo sportova na moru Volosko), streljaštva (Streljački klub DVD Opatija), bridža (Bridge sportski klub Opatija), nogometa (Nogometni klub Opatija) i planinarenja (Planinarsko društvo Opatija) te aktivnosti Društva “Naša djeca” Opatija, Udruge Žmergo, Kluba 60+, Crvenog križa, Udruge osoba s invaliditetom Opatija, Osnovne glazbene škole Mirković, Športskog saveza Grada Opatije, Dječjeg vrtića Opatija i Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. Događaj je popraćen zabavno-edukativnim programom kojeg su vodili DJ Miro i DJ Vedran.

Organizator manifestacije je bio Športski savez Grada Opatije u suradnji s Društvom “Naša djeca” Opatija i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo, a manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Radnika Opatija, Podravke i McDonald’sa.

Komentari