Opatija oduševila Festivalom vatrometa

373

Opatija je posvjedočila još jednom događanju dostojnom svoje reputacije turističke “Prve dame Hrvatske”- Festivalu vatrometa Opatija 2011.

Već od ranog jutra u gradu se osjećala atmosfera koja je nagovještavala da će se dogoditi nešto posebno. Zatvoren dio glavne prometnice, postavljanje pozornice, posebni pontoni u opatijskoj luci…sve je to privlačilo poglede brojnih znatiželjnika koji su htjeli vidjeti kako se postavljaju vatrometi, kako sve to izgleda u pripremi. Opatija, i onako puna turista, s dolaskom je večeri postajala meka brojne publike koja je željela pogledati majstore vatrometa na djelu, a petnaestak tisuća ljudi, raspoređenih duž cijele opatijske šetnice i sa središtem događanja na opatijskoj Slatini, uživalo je u zvucima glazbe, napeto iščekujući vatromete. Publika je organizirano pratila spektakl i u Veprincu odakle puca najljepši pogled na Opatiju, a gdje su okupljeni svijet zabavljale klape i zborovi. Posebno ozračje bilo je i na terasi legendarnog hotela Kvarner, gdje je uz vatromet zasvirao i orkestar, dok su brojni ugostiteljski i hotelski objekti organizirali prigodne zabave za svoje goste.

Točnu u 22 sata, započelo je ispucavanje prvog vatrometa, a zatim je publika, u pravilnim vremenskim razmacima, mogla vidjeti još tri vrhunska djela majstora pirotehnike, tvrtki: Pleter Vatrometi, Pyro Project i Orion Pirotehnika. Uživanje u vatrometima potrajalo je do kasnih sati, a Opatija je živjela punim plućima. Pune ulice, pune terase, pune plaže i svugdje nasmijana lica svih generacija, oduševljeni turisti.

Komentari