Olimpijski dan na Korzu

19
Foto/PGŽ

U utorak, 10. rujna od 10 sati na riječkom Korzu održat će se sportska manifestacija povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi.

Tijekom dvosatnog programa koji započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade Gradske vijećnice bit će prezentirani brojni sportovi kao i četrdesetak sportskih udruga i klubova koji djeluju u Rijeci. Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, projektu Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U slučaju najave kiše, demonstracijski i informativni dio manifestacije će se odgoditi.

Komentari