Govorimo o 7. natjecanju barmena pod nazivom Havana Junior Barmen Cup 2017., koje se jučer održalo na Korzu u okviru Champagne Bara Pommery. Kao i svako natjecanje barmena do sada i ovo je prošlo fenomenalno! Uz plesne ritmove, odličnu zabavu i još bolje koktele koje su nam priredili naši dragi barmeni, plesalo se i zabavljalo dugo u noć.

Havana Junior Barmen Cup je natjecanje koje se održava svake godine još od davne 2010., te okuplja barmene početnike iz cijele Hrvatske koji su završili Školu barmena u Udruzi konobara i barmena Hrvatske.

barmen natjecanje

Ove godine 10 natjecatelja odvažilo se, na sred Korza, ispred Champagne Bara Pommery, stati pred zahtjevnu publiku i zainteresirane prolaznike, te prezentirati što su sve naučili u svom kratkom barmenskom stažu. Nervozu u zraku se moglo rezati nožem, ali uz navijanje riječke publike i pokojeg Mojita, barmeni su uspješno prebrodili i tu prepreku, te je show mogao početi.

Bilo je ovdje svega, od izvrsnih trikova, atraktivnih bacanja, do nešto manje uspješnih pokušaja. Ipak, cilj natjecanja je pružiti priliku novim barmenima da pokažu što su sve naučili do sada, ali i ohrabriti ih da se nastave baviti ovom atraktivnom strukom.barmen natjecanje

Nakon podužeg vijećanja, zbrajanja i oduzimanja bodova, dobili smo pobjednika. Najveći broj bodova osvojio je Luka Jakšić, na drugom mjestu našao se Matej Mak (Mališa) koji je osim toga dobio i nagradu za najbolji Show, dok je 3. mjesto zauzeo Feliks Šebenik.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bio je znak za početak zabave za sve goste i natjecatelje na kraju zahtjevnog natjecanja. Osoblje Champagne Bara Pommery i DJ Macola pobrinuli su se da svi budu sretni i rasplesani do ranih jutarnjih sati.