Dječji vrtić Snjeguljica uključen je kao jedna od Eko škola pri Udruzi Ljepa Naša u međunarodni projekt “Mi jedemo ogovorno”. Glavni je cilj projekta potaknuti djecu i mlade na odgovornog konzumiranje hrane u novim državama članicama EU kroz ovaj akcijski orijentiran odgojno obrazovni program u Eko-školama i izvan njih.

Projekt se na razini Ustanove provodi pod nazivom „Snjeguljica kuha zeleno“, a Projekt je svojevrsna nadogradnja na prethodno provedene projekte na razini Ustanove.
Eko party je osmišljen kao druženje sa brojnim suradnicima i roditeljima u nizu aktivnosti po centrima, koje su se provodile tijekom cijelog dana, a dogadanje je realizirano kroz igru i zabavu; nastavnici i učenici Prirodoslovne i grafičke škole izrađivali su u suradnji s vrtićkim pomagačima balzam za usne od prirodnih i jestivih sastojaka.

snjeguljica kuha zeleno 2

Djeca su aktivno sudjelovala u svim segmentima pripreme, a najviše ih je obradovalo kušanje slatke prirodne smjese, voditeljica vrtićkih Skauta je osmislila radionicu pripremanja ljekovitih čajeva; djeca su upoznavala svojstva ljekovitih biljaka (kadulju,ružmarin,mačinu dušicu), Udruga za Kulturu Ča?“ organizirala je književno druženje na temu bajke u stihu na čakavštini „Mucko Bucko kuha zeleno“, nutricionistica Mirna Međimorec izradila je s djecom zdrave kuglice od kokosa i tamne čokolade, kulturna udruga Plima je organizirala prigodne glazbene aktivnosti, Akademija atletskih vještina je ideju o zdravom načinu života podržala tjelesnim aktivnostima, a počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva, Valerio Orlić, recitacijom i scenskom izvedbom tematski vezanih pjesama, potaknuo je djecu na osmišljavanje ilustracija za zbirku poezije pod nazivom „Snjeguljica kuha zeleno“.

Prihod od prodaje Zbirke biti će namjenjen za pomoć u liječenju djevojčice Adriane Bakić iz Čavli, koja se liječi od Battenove bolesti u Hamburgu.