Odlučeno je – Festival slobode održava se u Rijeci 10. listopada

23

Nakon što je održan Festival slobode u Zagrebu, isti je planiran i u Rijeci. Inicijativa „Prava i slobode“ objavila je priopćenje o održavanju Festivala slobode u Rijeci u novom datumu. Ističu kako je novi datum za održavanje Festivala slobode 10. listopada, a njihovo priopćenje prenosimo vam u nastavku:

“Inicijativa „Prava i slobode“ podupire sve građane koji se organizirano ili samostalno zalažu za zaštitu svojih zakonskih prava i sloboda, te je stava da je dužnost svakoga ponaosob štititi prava i slobode zajamčene zakonima i Ustavom, ali i ona temeljena na načelima etike koja mora biti uporište svim donesenim odlukama i zakonima. Na žalost, svjedočimo da je u povijesti ljudske vrste etika kao temelj često izostajala, te izostaje i danas.

Uvidom u širi kontekst aktualnih događanja u našoj zemlji kao odjekom na posljedice nametnutih mjera i njihova utjecaja na život građana tijekom korona krize, te u vezi s tim druga najavljena događanja za koja se nadamo da će odjekivati miroljubivim tonom te pozivati na mir i dostojanstvo, odlučili smo odgoditi prethodno najavljeni termin Festivala slobode u Rijeci, kako na njih ne bismo utjecali.

Novi termin Festivala slobode Rijeka je 10. listopada 2020. Svim srcem se nadamo vašem povjerenju i vašoj daljnjoj podršci.”

Komentari