Odgađa se Retox panel “Pristupačnost i grad”, dodjela nagrade Ambasador, koncert “Večer suzvučja”

31

Večer suzvučja – 6. koncert “U spomen Lindi Žeželić – Žerovnik”, koji se u petak 13. ožujka, u 19.30 sati trebao održati u Circolu (Zgrada Zajednice Talijana Rijeka – Comunità degli Italiani di Fiume), odgađa u skladu s mjerama vezanim uz sprječavanje širenja korona virusa.

Radi se o koncertu posvećenom sjećanju na prerano preminulu Lindu Žeželić-Žerovnik, profesoricu glazbene škole u Rijeci, koji organiziraju mladi riječki glazbenici Juraj Marko, Matej i Monika Žerovnik s gostima, a provodi se u sklopu programa Europske prijestolnice kulture.

O novom datumu održavanja koncerta, javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Dodjela nagrada Ambasador Elektroničke glazbe odgađa se do daljnjega
Dodjela nagrada Ambasador Elektroničke glazbe, koja se trebala održati 19. ožujka u riječkom Pogonu kulture kao dio programa Europske prijestolnice kulture, odgađa se zbog kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj i regiji. Novi datum održavanja nagrade bit će poznat uskoro.

Ambasador je dodjela priznanja i godišnje okupljanje oko 300
posjetitelja i predstavnika elektroničke glazbene industrije iz Hrvatske i regije uz glazbeno-umjetnički program koji predstavlja najbolje od hrvatske live elektronike.

Retox panel „Pristupačnost i grad“ odgađa se za svibanj
ReTox panel “Pristupačnost i grad” koji se ovog petka, 13. ožujka trebao održati u riječkom RiHubu u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, odgađa se za 15. svibnja 2020.

Razlog odgode su mjere vezane uz sprječavanje širenja korona virusa. Vezano uz to, jedna od prezenterica na panelu, arhitektica iz Milana, nije u mogućnosti doći u Rijeku u predviđenom terminu.

Panel će se stoga organizirati u svibnju kada će, pretpostavlja se, mjere suzbijanja širenja korona virusa kao i opasnost od njegova širenja biti iza nas.

Ovaj je ReTox panel trebao donijeti razgovore o lokalnim i međunarodnim primjerima dobre prakse vezanim uz razvoj infrastrukture u javnim ustanovama namijenjene osobama teže pokretljivosti.

Arhitekti i osobe s invaliditetom na ovom će panelu, koji čije se održavanje prebacuje na svibanj, informirati širu javnost o fizičkim, ali i društvenim barijerama na koje osobe s invaliditetom svakodnevno nailaze. Bit će riječi i o tome kako im omogućiti nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad u javnim ustanovama. Praktični dio ovog događanja provodi se u obliku radionice na kojoj se izrađuju rampe kako bi se postavile na ciljane javne gradske prostore i u one kulturne ustanove u kojima je ta intervencija izvediva.

Vjeruje se da će do sredine svibnja situacija vezano za mjere opreza od širenja korona virusa biti bitno drugačija te da će se ReTox panel održati u novom najavljenom terminu (15. svibnja). U suprotnome, javnost će biti na vrijeme obaviještena o promjenama.

Komentari