Odbrojavanje je počelo – Primorsko-goranskom županu uručena zastava Porina!

42

Redovni press kolegij u Primorsko-goranskoj županiji danas je započeo najavom najveće hrvatske glazbene manifestacije – Porina koji se ovog tjedna održava u Rijeci.

Županu Komadini i direktorici TZ Kvarnera kao zahvalu za pokroviteljstvo, Davor Drezga, izvršni direktor Porina i Dražen Baljak, član Upravnog odbora Porina uručili su zastavu kojom se obilježava “boravak” Porina u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Istaknuli su kako je Porin putujuća krovna glazbena manifestacija koja je u Rijeci i ovaj put dočekana s dobrodošlicom. Najavili su više glazbenih događanja  u ovom tjednu te centralni događaj, samu dodjelu glazbenih nagrada u petak, 29. ožujka u sportskoj dvorani na Zametu, s početkom u 20 sati. 

Obojica su naglasila kako je ovo zanimljiva te autorski plodonosna godina pa će biti i puno dobre glazbe uz preporuku da se svakako pogleda svečanost dodjele ove prestiže nagrade.  Prema njihovim riječima izgledno je da Porin i slijedeće godine gostuje u Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture ali s puno više događanja koja bi se protegnula kroz cijeli mjesec posvećen hrvatskoj glazbi.

Župan Komadina istaknuo je bogatu i šaroliku glazbenu scenu ove Županije, vrhunske glazbenike iz raznih žanrova te zaželio da među laureatima bude čim više autor i izvođača iz ovog kraja

Nominirane za ovogodišnje 26. izdanje Glazbene nagrade Porin možete pogledati na poveznici http://www.porin.org/content/nominacije-26-porin

Komentari