Odbojkaški kapetan Zhukouski i odbojkaši u Ičićima mame uzdahe stotinu gledatelja

34

Jedan od najboljih i najatraktivnijih hrvatskih sportaša, kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski ovog vikenda privlači pažnju brojnih gledateljica i posjetitelja “Masters Ičići Croatia Opena”- najjačeg hrvatskog odbojkaškog turnira na pijesku. Zgodnog reprezentativca ne viđamo često u opuštenom raspoloženju. Na radost brojnih obožavateljica Tsimafei je ponosno pokazao i tetovažu ptice feniks.

„Ptica feniks, vatrena je ptica koja kad umre ponovno se diže iz pepela. Ima značenje iz mog privatnog života. Kad sam bio ozlijeđen uvijek bi se poput feniksa vratio još jači!“ – otkriva Tsimafei Zhukouski i dodaje: „Ovdje igram sa svojim bratom koji je dugogodišnji igrač odbojke na pijesku. Posljednji put zajedno smo igrali prije otprilike četiri godine, a ove godine odlučili smo još malo odigrati onako za svoj gušt. Za mene je bilo poprilično teško doći iz dvorane na pijesak jer se ove dvije vrste odbojki dosta razlikuju. Prije svega razlika je u okruženju. U odbojci na pijesku nalazite se na suncu gdje je puno veći napor i ako niste navikli zaista je dosta teško i naporno.  Pozivam sve gledatelje, ljubitelje odbojke, ljude s plaže koji su na odmoru, da dođu pogledati vrhunsku odbojku na pijesku, najbolju u Hrvatskoj. Očekujem vas u velikom broju!“

Tsimafei 1

Najatraktivniji ljetni sport – odbojka na pijesku, koja se ovog vikenda igra u Ičićima, dokazuje kako za ovaj ljetni sport vlada veliko zanimanje. Uz kupanje i ljetne radosti, brojni su posjetitelji do posljednjeg mjesta ispunili tribine koje se nalaze tik uz more. Na turniru, koji se održava u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i partnera, igraju 22 ženske i 19 muških ekipa. Čak 82 sportaša kroz 60 utakmica bori se za titulu pobjednica i pobjednika najjačeg hrvatskog turnira. Finalna utakmica za žene igra se u nedjelju, 11. kolovoza u 17 sati, dok će dečki finale igrati u 18 sati.

Obvezni dress code za odbojku na pijesku je kratka i ugodna odjeća u kojoj se osjećamo udobno, a s obzirom na to da se tereni nalaze uz plažu brojni posjetitelji napete utakmice prate i u kupaćim kostimima. Nakon Ičića, Prvenstvo  se nastavlja u Đurđevcu (23.-25. kolovoza), a finale je u Zagrebu (6.-8. rujna).

Ove turnire mogu igrati svi, a sve informacije i prijave za turnir možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr

Komentari