Od ove srijede osvježite ljeto koncertima na Bundeku!

41
Foto/TZ Grada Zagreba

U srcu grada uživanje u glazbi na travi Trga kralja Tomislava na festivalu Zagreb Classic, a već od sutra, od srijede 10. srpnja glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek!

Ljetnu pozornicu Bundek u srijedu 10. srpnja otvara Opera b.b. operetom Šišmiš Johanna Straussa ml. u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, a niz zanimljivih i atraktivnih koncertnih programa – dan za danom – u četvrtak 11.srpnja nastavlja se glazbenim spektaklom Oxygene Jean-Michela Jarrea u izvedbi poznatih samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion.

U petak 12. srpnja na ponton na Bundeku stiže Ansambl Lado s vokalno-instrumentalnim koncertom Mi nosimo zelen venčec, a za njima u subotu 13. srpnja slijedi Međunarodni susret puhačkih orkestara s više od 300 sudionika i orkestrima iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Nedjelja 14. srpnja i ponedjeljak 15.srpnja rezervirani su za “mlade snage” jazza. Ljetna pozornica Bundek ove godine predstavlja dva jazz ansambla:  u nedjelju Lasse Lindgren Big Constellation, u ponedjeljak FiloSofía.

U utorak 16. srpnja Međunarodna smotra folklora Zagreb nastupom mongolskoga vokalnog ansambla Coor gostuje na Bundeku, a u srijedu 17. srpnja na pozornicu Bundek stižu naš ugledni jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić u društvu čuvene bugarske vokalistice Neli Andreeve i njezina Djevojačkog zbora Nusha.

U četvrtak 18. srpnja Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda te uz soliste Bojana Jambrošića i Danijelu Pintarić predstavlja program Kajkavski biseri, dok u petak 19. srpnja program zatvara Mirko Švenda Žiga uz svoje Bandiste u programu u povodu 100. godišnjice pripojenja Međimurja domovini.

Bundek

Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz na sve programe je slobodan.

 

Komentari