Od otpada do umjetnosti – danas u Palači Moise

15

Sveučilište u Rijeci i Palača Moise – Moise Palace danas, 26. lipnja u 18 sati organiziraju događaj naziva „Od otpada do umjetnosti“, koji će se održati na Cresu u Palači Moise. Taj je proces poznat kao upcikliranje – kreativno ponovno korištenje, odnosno proces pretvaranja nusproizvoda, otpadnih materijala, beskorisnih ili neželjenih proizvoda u nove materijale i proizvode.

Umjetnica i likovna pedagoginja Tanja Blašković predstavit će višegodišnje istraživanje korištenja plastičnih vrećica kao medija za stvaranje umjetničkih djela i modnih dodataka. Ovom prilikom podijelit će svoje iskustvo o samom materijalu i njegovim mogućnostima, recikliranju, kao i o vođenju radionica recikliranja plastičnih vrećica sa djecom i odraslima. Na YouTube-u možete pogledati i govor Tanje Blašković na TEDx-u na temu „Umjetnost otpada“

Isti materijal – tzv. peglani najlon, dobiven od termički obrađenih plastičnih vrećica – umjetnica primjenjuje u svom brandu Imagine Plastic, pretvarajući ga u modne dodatke. Primjere materijala možete pogledati na ovoj poveznici, a o radionicama je pisao i poznati britanski časopis „Fashion Revolution“. Radionice su održane i u mnogim školama, poput primjerice šibenske gimnazije.

Komentari