Objavljena satnica za veliku Ča-val feštu ovaj vikend u Boogaloou!

36

Proslava 25 godina postojanja Ča-vala održat će se ovaj petak i subotu (11. i 12. listopada) u zagrebačkom klubu Boogaloo, a tom će prilikom nastupiti Alen Vitasović, Gustafi, Šajeta, Livio Morosin, Elio Pisak i kao posebni gosti Kuzma & Shaka Zulu.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Boogaloou ili preko sustava Entrio. Cijena jednodnevnih ulaznica je 75 kuna u pretprodaji, 90 kuna na dan, festivalskih 110/140 dok se VIP ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu kupiti isključivo u pretprodaji.

U petak, 11. listopada, nastupaju Vrata (u 20 sati), Šajeta (u 21,30 sati), Elio Pisak (u 22,45 sati) i Alen Vitasović (u 23,30 sati).

U subotu, 12. listopada, nastupaju Vrata (u 20 sati), Livio Morosin (u 21,30 sati), Gustafi (u 22,15 sati) i Kuzma & Shaka Zulu (u 23,40 sati).

Ča-val, popularna i rock-glazba na čakavskom govoru, nazvana po imenu top-ljestvice glazbe na čakavskom dijalektu koja se emitirala na Radio Rijeci. Drži se da su ga osnovali puljski glazbenik, pjesnik i umjetnik Franci Blašković i njegova skupina Gori Ussi Winnetou.

Dijalektalni val u hrvatskom popu i rocku pojavio se 1994. na području od Hrvatskoga zagorja do južne Dalmacije, no samo se na području Istre i Kvarnera dugotrajnije održao i afirmirao u medijima i široj publici, osobito izvedbama skupine Gustafi, pjevača Alena Vitasovića (posebice u suradnji sa skladateljem i tekstopiscem
Liviom Morosinom) i skupine Šajeta.

 

Komentari