Obilježavanje Dana planeta Zemlje – “Papir odvoji, ulaznicu osvoji”, edukativna akcija KD Čistoća na Korzu

11

Komunalno društvo Čistoća Rijeka će u utorak 23. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke održati edukativnu akciju „Papir odvoji, ulaznicu osvoji“. Akcija se održava povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja.

KD Čistoća ovom edukativnom akcijom želi naglasiti važnost ispravnog odvajanja papira, a koji je moguće odložiti u brojnim plavim spremnicima Otpadnicima smještenim na ulicama našeg grada.

Uz suradnju s HNK Ivana pl. Zajca, ova je akcija posebna po tome što će sve građane koji će sudjelovati na samoj akciji na Korzu KD Čistoća nagraditi s ulaznicama za predstave i to redom:  4 bolera 6. svibnja 2019. godine te Kurva 10. i 11. svibnja 2019.

Svaki građanin koji na samu akciju na Korzu donese jednu vrećicu raznog papirnog otpada (primjerice, 5-6 starih dnevnih novina ili 5 časopisa ili snop iskorištenog papira za pisanje, oglasnih prospekata i slično), a koji se može odložiti u plave spremnike Otpadnike, zauzvrat dobije po dvije ulaznice za jednu od navedenih predstava.

Otpad će biti moguće, uz pomoć djelatnika Čistoće, pravilno odložiti u plave Otpadnike smještene na mjestu održavanja edukativne akcije. Doneseni papir mora biti suh te adekvatno pripremljen (bez spajalica, metalnih uveza i slično).

Pojedini građanin može tijekom akcije dobiti najviše dvije ulaznice. Ukupno je osigurano 200 ulaznica. Moguće je dobiti ulaznice samo za one predstave koje su dostupne u trenutku dolaska na akciju na Korzu.

Komentari