Novi izvođači na Terraneo Festivalu!

60


Rob Garza iz legendarnog sastava Thievery Corporation, talentirana Emiliana Torrini i sjajni paradni bend Hot 8 Brass Band pridružuju se popisu izvođača koji će od 7. do 9. kolovoza nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.

Emiliana Torrini je glazbenica podrijetlom s Islanda, najpoznatija kao vlasnica hita “Jungle Drum” i nekadašnja članica sastava GusGus. Osim što je sudjelovala u stvaranju i izvođenju pjesama na debi albumu ovog benda, Emilliano je napisala pjesmu Slow, jedan od najvećih hitova australske pjevačice Kylie Minogue, singl s albuma Body Language. Rad na hitu Slow, 2005. godine donio je Emilliani nominaciju za prestižnu nagradu Grammy. Jedna od najboljih trilogija proteklog desetljeća, saga Gospodar prstenova također se može povezati s likom i djelom Emiliane Torini, jer je upravo ova talentirana glazbenica izvela pjesmu Golum ‘s Song, koja se nalazi na soundtracku spomenutog filma. Bend Thievery Corporation prepoznao je talent ove pjevačice i skladateljice, pa je tako Emilliana otpjevala vokalne dionice na nekoliko pjesama sa albuma The Richest Man In Babylon ovog world-music benda. Emilliana iza sebe ima osam studijskih izdanja, a deveti album pod nazivom took naći će se u prodaji početkom rujna ove godine – a nešto ranije, točnije 7. kolovoza, posjetitelji Terraneo festivala imat će priliku vidjeti i čuti Emillianu na Terra pozornici Terraneo festivala!

Dan kasnije – 8. kolovoza, drugo festivalsko večer svojim DJ setom zatvorit Rob Garza iz benda Thievery Corporation. Nakon odličnog nastupa njegovog matičnog benda na Terraneo festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao DJ. ‘Nastup na Terraneo festivalu u Šibeniku bio je jedan od vrhunaca turneje prošle godine. Imali smo priliku istražiti stari grad, brodom obići obalu. Svi iz ekipe su bili oduševljeni i na kraju dana su pričali koliko smo se dobro proveli, kako su uživali u hrani, kako je grad čaroban, ovo je predivan dio svijeta u koji se volimo vraćati ‘navodi Rob Garza povodom svog ponovnog dolaska na Terraneo.

Komentari