Nenad Korkut: “Još se ne zna hoće li Oskar imati glavnog voditelja!”

140

Holivudski glumac i komičar Kevin Hart objavio je da se povlači s mjesta voditelja programa ovogodišnje dodjele Oskara. Odluku je donio nakon prosvjeda i pritiska javnosti koje je isprovocirao svojim homofobnim objavama na Twitteru.

Odlučio sam se povući sa ovogodišnje dodjele Oskara jer ne želim odvratiti pažnju sa noći u kojoj se proslavlja uspjeh toliko talentiranih umjetnika. Iskreno se ispričavam LGBT zajednici zbog mojih bezosjećajnih riječi iz prošlosti. Žao mi je što sam povrijedio ljude “, objavio je Hart na društvenim mrežama.

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti još uvijek nije odlučila hoće li  91. dodjela Oscara proteći bez glavnog voditelja. U dugoj povijesti Oskara već se dogodilo da se svečanost održi bez glavnog voditelja. Moguće je da ceremoniju vodi nekoliko prezentera.

Evo što smo saznali od dr. Nenada Korkuta koji još od 2006. godine, na zadovoljstvo brojnih gledatelja, karizmatično vodi konferansu u televizijskom prijenosu dodijele Oskara u programu HRT-a.

Da, istina je da je Kevin Hart definitivno otkazao suradnju Akademiji filmskih umjetnosti i on neće biti voditelj kako se to do sada očekivalo. Kavin Hart trebao je biti glavni voditelj, što zapravo predstavlja ulogu domaćina ove filmske manifestacije. Uloga domaćina jako je bitna jer je njegov uvodni govor jedan od najzanimljivijih dijelova koji se najviše citiraju nakon Oscara. A i tijekom same ceremonije uz najavljivanje prezentera, voditelj uvijek dodatno komentira viđeno, često uz duhovite i otrovne opaske. Dugo je trajalo natezanje oko Harta. Kada je objavljeno da će on ove godine biti domaćin, vijest  je izazvala val negativnih reakcija zbog nekih njegovih homofobnih izjava u prošlosti, te se on ubrzo povukao. Do prije tjedan dana činilo se da bi ipak mogao prihvatiti tu ulogu, no jučer je definitivno to demantirao.

Još sa sigurnošću ne znam hoće li Akademija odustati od glavnog voditelja ili će uspjeti u tako kratko vrijeme naći nekoga tko će zamijeniti Harta. Treba pričekati još nekoliko dana. Siguran sam da će se Akademija uskoro i službeno oglasiti sa svojom odlukom.

Ako će nekoga tražiti kao zamjenu u zadnji čas, morati će to masno platiti i toga su svjesni, pa postoji mogućnost da uopće ne bude voditelja u klasičnom smislu, o čemu danas izvještavaju mnogi filmski portali.To ne bi bilo prvi puta jer i 1989. godine nije bilo glavnog voditelja, već su nastupali samo prezenteri. Tko zna, možda tako sama ceremonija dobije na dinamici i kraće traje, što je jedna od najčešćih kritika na ovaj TV spektakl. U svakom slučaju HTV će i ove godine izravno prenositi manifestaciju iz LA 24. veljače od ponoći te vas pozivam da nam se pridružite u praćenju. Uz mene ove godine komentatori će biti Alemka Lisinski i Boško Picula.“  ekskluzivno je za Teklić kazao vrhunski ortoped i poznati modni kritičar dr. Nenad Korkut.

Akademija je ove godine uvela još neke promjene. Dodjela će trajati znatno kraće, točno tri sata. Neke će dodjele nagrada biti snimljene unaprijed, a prikazat će se za trajanja blok reklama.   

Svečana dodjela nagrade Oscar bit će u nedjelju, 24. veljače, a nominacije bi trebale biti poznate za nešto manje od dva tjedna. Najveći favorit za osvajanje Oscara je, prema mišljenju kritičara, glazbena romansa „Zvijezda je rođena“.