Nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja

1243


Kampanja Rijeka u kretanju, Grada Rijeke i Plive nastavlja se obilježavanjem Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada 2011. godine. Povezanost dobrog mentalnog i tjelesnog zdravlja značajna je za uspješan rast i razvoj u svakoj životnoj dobi, a shodno tome biti će organizirana mozaična tribina u Gradskoj vijećnici, Korzo 16 s početkom u 18 sati. Na tribini će sudjelovati mr.sc. Tamara Tić Bačić, psihijatrica, Ivona Maričić, dipl.psiholog i pjevačica grupe ENI, dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med, Mira Polić, nekadašnja poznata spikerica i voditeljica Radio Rijeke, Rada Diklić, klub orijentalnih vještina Pantera, Jelena Kovačević, karatistica i najbolja sportašica Grada Rijeka za 2010. godinu, Vedrana Simičević, novinarka Novog Lista i alpinistica. Tribinu moderira Gordana Brkić Žagar.

Pod motom u zdravom tijelu zdrav duh, sudionici tribine će iznijeti svoja iskustva, a zajedno s publikom ukazati da je tjelesna aktivnost jednako bitna, za naš um i tijelo. Jer kao što naslov kaže nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja.
Također, u ponedjeljak u jutarnjim satima na Korzu, točnije ispred Radio Rijeke biti će postavljen edukativni štand u kojem će građani moći sudjelovati u nagradnoj lutriji u kojoj mogu osvojiti motivacijske poklone besplatnog vježbanja u popularnim riječkim sportskom centrima i to u razdoblju od tri mjeseca, vremenskom periodu potrebnom da se stvori navika vježbanja.

Komentari