Nejc Ferjan pobjednik 11. Carnival Snowboard Sessiona

109
snowboard

Slovenac Nejc Ferjan još jednu godinu za redom pokazao je svoju konzistentnost i spretnost tijekom cijelog natjecanja te kući nosi titulu najboljeg na 11. Carnival Snowboard Sessionu (CSS), kao i ukupnog pobjednika riječkog gradskog snowboard natjecanja (CSS-a) i novosadskog City Jama koji su se udružili kako bi zajedničkim snagama promicali snowboard u regiji. Drugoplasirani je Slovenac Erik Harc, a trećeplasirani Austrijanac Konrad Sonne koji je ujedno i vlasnik titule izvođača najboljeg trika 11. CSS-a. Najbolja među djevojkama bila je Austrijanka Mara Salmina.

Natjecatelji su posebno pohvalili stazu koja je ove godine imala čak pet railova (šipki za izvođenje trikova), zahvaljujući čemu su natjecatelji mogli raditi tehničke trikove ali i tzv. public pleasere, a mnogi su iskoristili mogućnost da iskombiniraju više šipki. To je učinio Konrad Sonne koji je izveo najbolji trik natjecanja transfer to frontboard.

Niz riječku stazu, jedinstvenu u svijetu zbog svoje blizine moru, danas se spustilo 14 natjecatelja i četiri natjecateljice. Prekrasan dan privukao je brojnu publiku, a dječja staza brojne roditelje i djecu koja su imala priliku prvi put stati na snowboard.

Natjecanje su sudili Vid Barić i Matic Zavodnik. Natjecateljima se bodovi s Carnival Snowboard Sessiona pribrajaju u ukupnom poretku na World Snowboard Touru.

 

Komentari