Rekordan broj izlagača sudjelovat će na Festivalu čokolade, najslađoj opatijskoj manifestaciji koja će se održati u prvom vikendu idućeg mjeseca, od 1. do 3. prosinca. Tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH predstavit će jedinstvene čokoladne okuse među kojima će se naći svjetski nagrađivane čokolade, ali i egzotične recepture poput kakaa s nektarom od agave i drugih ručno rađenih slastica s juga Meksika.

Početak zime u Opatiji zasladit će sajam Čokoladna čarolija koji će se održavati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u petak od 14 do 21 sat, u subotu od 9 do 21 sat te u nedjelju od 9 do 19 sati, a na kojem će se moći kušati i kupiti slatki „izazovi za nepce“, ali i razni drugi proizvodi kao što su čokoladni likeri, med sa čokoladom ili kozmetika na bazi čokolade. Uz degustacije nevjerojatnih čokoladnih delicija, u sklopu Festivala čokolade održavat će se i brojni gastronomski, glazbeni, edukativni i zabavni programi u čitavom gradu s nastupima poznatih izvođača među kojima se izdvaja Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na Eurosongu jedinstvenog vokala, kao i izvrsni Padre, Dino Antonić, klapa Mirakul, riječki zbor Sempre Allegro, Katarina Jurić i mnogi drugi.

Glazbeni programi održavat će se na terasama opatijskih hotela i ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer gdje će tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati biti „utočište“ za najmlađe posjetitelje Opatije koji će moći pogledati predstave „Orašar“, „In the Wonderland“ i „Palačinka mog života“ te sudjelovati u radionicama izrade medenjaka i drugih slastica.

U čokoladnim programima uživat će i oni nešto stariji, koji će također kroz radionice u Kristalnoj dvorani imati priliku naučiti nešto više o izradi pralina, temperiranju čokolade i izradi vrhunskih čokoladnih delicija na radionici „Umjetnost u čokoladi“ u Kristalnoj dvorani ili svjedočiti pravom „čoko-arhitektonskom“ poduhvatu u sklopu projekta Croatian Choco Concept: izradi čokoladne torte Lungomare po dizajnu Marine Prijatelj uz koju će opatijske poznate znamenitosti od čokoladnih blokova izraditi poznata kiparica Georgette Yvette Ponté. Tu slatku opatijsku skulpturu, koja će se graditi u petak i subotu, svi će moći kušati u nedjelju u 12 sati kada će se svečano razrezati i pustiti u prigodnu prodaju.

U subotu, 02. prosinca s početkom u 17:00 sati održat će se i popularna manifestacija paljenja lampica „Christmas Tree Lighting“ na terasi hotela Continental uz bogati glazbeni program.

Skulpture od čokolade, ovog puta Orašara, radit će u Choco Landu hotela Continental vješte ruke Antonija Licitre, a na istom mjestu moći će se isprobati i neobičnu „antistres terapiju“ – razbijanje i degustiranje velike čokoladne table nazvano „Choco Crash“, dok će se u suvenirnici Manufaktura moći „okusiti zvuk čokolade“ zahvaljujući neobičnoj čokoladnoj gramofonskoj ploči.

Opatijska će tržnica tijekom Festivala čokolade postati Slatki Mrkat, a uz ponudu slastica i suvenira, na tržnici će se održati izložba „Slatki recepti našeg kraja“, dok će Čokoladna ledena čarolija na Ljetnoj pozornici ljubiteljima zimskih radosti ponuditi nezaboravno iskustvo klizanja na nekoliko koraka od morske obale. Posebne festivalske menije tijekom čokoladnog vikenda ponudit će i brojni opatijski restorani, konobe, hoteli i kavane, dok će wellness centri čokoladu „umiješati“ u svoje tretmane.

Advent u Opatiji vratit će romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice, trgove i parkove, raskošno ukrašene blagdanskom rasvjetom i po čitave dane ispunjene atraktivnim glazbenim, kulturnim, gastronomskim i zabavnim programima. Tijekom prosinca i siječnja Ljetna pozornica tradicionalnom Ledenom čarolijom pretvorit će se u klizalište na obali mora s bogatom zabavnom i gastronomskom ponudom, Umjetnički paviljon Juraj Šporer sa susjednim Parkom sv. Jakova postat će centralna lokacija u gradu uz Božićni sajam i nastupe brojnih izvođača te DJ-eva, izložbu svjetlosnih instalacija Visualia Christmas Park te Kućicu orašara i vilenjaka s kreativnim radionicama i predstavama za djecu, gradska tržnica uz Advent na mrkate predstavit će trud i znanje opatijskih obrtnika i gradskih udruga i ispuniti zimske večeri gostovanjima popularnih domaćih bendova.

Više informacija na www.visitOpatija.com